В предаването на NOVA “Събуди се“ гост бе Екатерина Захариева, вицепремиер по правосъдната реформа и министър на Външните работи. Тя засегна темата с инцидентите с фенове на Левски, които пострадаха при гостуването на отбора на Хайдук в Хърватия.

„В 2:35 е постъпил сигналът и не само консулът ни, но и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със задържаните фенове на Левски. Оказали са съдействие за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Аз благодаря наистина на хората ни в Хърватия за адекватната реакция. Нашето Министерство се намеси. Има задържани и хърватски фенове. Те са задържани в друг полицейски участък. Имаме уверение, че ще бъде направено разследване за палежа на колата в кратки срокове. Това по хърватските закони е престъпление с висока опасност. Една от местните медии беше написала една статия, че нашите фенове са отишли едва ли не там да ги бият. Поискахме опровержение и такова вече е направено от медията.“

Фенове на Левски твърдят: Имаше опит за убийство в Задар

„Слава Богу всичко приключи добре и момчетата вече са си в България. Предприехме действия, неслучайно посланикът поиска опровержение в медиите. Следим случая. Има указания нашият посланик да следи разследването. Ще направим нужното и чрез техния посланик в България. Надявам се в София на реванша нещата да бъдат нормални. Нямаме данни, че тяхната полиция е съдействала за палежа. Разбирам, че момчетата са под въздействието на силни емоции. Съдействали са с всичко, с хотели, с дрехи. Моят призив е: нека подкрепата да се изразява в подкрепа на трибуните. Границата беше премината и от двете страни. Не са приятни такива инциденти. Българската държава се намеси адекватно“, сподели министър Захариева.