Сезонът за родните евроучастници едва е започнал, а Левски вече е изправен пред своя Рубикон. "Сините" играят с носителя на Купата на Лихтенщайн Вадуц в мач, в който нямат право на грешка. 

На "Герена" възпитаниците на Делио Роси трябва задължително да победят, при това най-добре с минимум два чисти гола разлика, за да си спестят срама от отпадането от участник, представител на една от страните "футболни джуджета" в Европа. 

Трябва да се отбележи, че Вадуц е напълно професионален отбор, който доскоро се подвизаваше с успех в швейцарския елит и от няколко сезона прави запомнящи с участия в Европа. Но класата на Левски със сигурност е по-голяма и това трябва да си проличи в София. 

Делио Роси е притиснат към стената заради отсъствието на няколко основни фигури. С травми са най-добрите от миналата пролет - Паулиньо и Хали Тиам, което допълнително отслабва отбора. Не е сигурно участието и на Холмар Ейолфсон, който не е контузен, но не е тренирал с отбора заради участието си на Световното. В групата не е и Ривалдиньо. 

Във Вадуц пък през това лято текат мащабни промени, почти целият отбор беше подменен, а в паузата междудвата мача с Левски клубът обяви раздялата с най-голямата си звезда Марко Девич, който е играл и на финал в Лига Европа. Но треньорът на лихтенщайнците Роланд Врабец няма кадрови проблеми, за разлика от италианския си колега. 

За този мач се очаква масирано присъствие на трибуните на "Герена", а продажбата на билетите за него започна още миналата седмица. Победителят от тази среща ще се изправи във втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу литовския Жалгирис или Клаксвик от Фарьорските острови. 

Битката на "Герена" стартира в 18:45 часа и ще можете да я гледате в ефира на DIEMA SPORT. За вас ще я следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да я проследите онлайн и на платформата PLAY DIEMA XTRA.