Ужасът в Братислава, при който фенове на Левски бяха нападнати от засада от фенове на Краковия и Аякс, явно е накарал местните власти в Ружомберок да предприемат още по-драстични мерки. Местният тим среща днес "сините" в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Още в дните преди двубоя стана ясно, че почти целият ресурс на местната полиция е ангажиран с опазването на обществения ред. Сега властите са предприели още една драстична мярка, като са забранили продажбата на алкохол в центъра на града и околностите на стадиона между 14:00 и 19:00 часа местно време. 

Това означава, че почти до края на първото полувреме на двубоя, никой няма да може да се снабди със спиртни напитки. Причината за тези крайни действия от полицията е очакваните между 800 и 1000 фенове на Левски, които ще бъдат без билети за двубоя. Само 450 гостуващи привърженици ще могат да влязат на стадиона. 

"Имаме информация, че освен тези 450 души, които ще влязат на стадиона с билети, от България се очакват други между 800 и 1000 фенове, които нямат пропуски. Те вероятно ще опитат да гледат двубоя из заведенията или ще са по улиците, така че решихме да спрем продажбата на алкохол на определени рискови места", заяви говорителят на кметството в малкото градче Виктор Мидло. 

Още вчера стана ясно, че голяма част от местните заведения и магазини са решили да не работят днес точно заради факта, че се очаква огромна агитка, която няма как да влезе на стадиона. Градчето е с население от около 25 хил. души.