Левски беше наказан сурово от УЕФА заради изцепките на феновете си в мача с Вадуц от Лига Европа. "Сините" ще изиграят следващите си два домакински мача от евротурнирите при закрити врата, предаде Дарик радио.

Освен това родният клуб ще трябва да плати и солидна глоба от 40 хил. евро. Изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов разкри в "Спортно шоу Гонг" защо  наложна санкцията и че тя е сборна за поведението на "сините" фенове и в двата двубоя с носителя на Купата на Лихтенщайн. 

"Дисциплинарната комисия на УЕФА ни наказа 40 хил. евро и два мача при закрити врата. По 4 точки от правилника сме наказани, единият е за безредици, друг е за хвърляне на предмети, трети е за расистко поведение и четвърти е за опит за нахлуване на терена." 

"Расистките възгласи са отбелязани от делегатите и на двата мача. В скоро време ще получим и детайлната информация, но това няма да промени решението. Имаше хора, които дефакто излязоха на козирката на тунела, където играчите се прибират." 

"Това също е повлияло. Новината е изключително непрятна, дори я отчитам като обезкуражителна, защото явно усилията, които полагаме, явно хората по трибуните ги оценяват по друг начин", заяви Иванов пред "Дарик".