Левски не е заплашен да изгори от евротурнирите, каквато опасност беше надвиснала над него през декември. Тогава УЕФА обяви, че ще извади "сините" от своите надпревари заради просрочени задължения към 30 септември 2018 г. 

Европейската футболна централа даде срок на родния гранд до 28 февруари да покрие сума от около 2 млн. лв. Новото ръководство на клуба се зае спешно с тази задача и успя да покрие задълженията, което е било отчетено от УЕФА и санкцията за изхвърляне за един сезон в рамките на следващите две кампании, за които Левски се класира за евротурнирите, беше вдигната. 

"Левски показа доказателства пред Контролния орган за финансите на клубовете, които удовлетвориха членовете на Съдебната камара и показаха, че дълговете са изплатени, а сроковете са спазени. Точно затова наказанието за изхвърляне от Европа се отменя и няма да влезе в сила изобщо", написаха от УЕФА на сайта си. 

Исковете към Левски започнаха да валят в края на 2018 г. Малко след това тогавашният собственик Спас Русев напусна, оперативното управление беше поето от новия изпълнителен директор Павел Колев, който успя да покрие задълженията в срок и да спести изхвърлянето на "сините" от Европа.