Наставникът на Байер Леверкузен Хайко Херлих излъчваше очевидно облекчение след трудната победа с 3:2 над Лудогорец в група А на Лига Европа. Немският специалист заяви, че никой в отбора не се е смутил или усъмнил в себе си при все, че тимът му изоставаше с 0:2 след началните 30 минути на „Лудогорец Арена”.

„Действително някои детайли в началото ни липсваха. При първия им гол фаулът (на Вендел срещу Сисиньо – б.р.) беше излишен от наша страна. Допуснахме грешка, а и стената не беше добре построена”, каза Херлих пред БНТ.

„Не, дори при 0:2 не бяхме притеснени. Знаехме какви са нашите качества. Трябваше да направим корекции в играта на почивката. Не трябваше да им позволяваме да играят на контраатака. Мисля, че това се получи, а през второто полувреме отборът си подаваше така, както знам, че можем да го правим.”

„Искахме да попречим на Лудогорец да играе своята игра. Знаехме, че той има много добри изпълнители в това отношение”, допълни Херлих.

За Леверкузен това беше първа победа в официален мач от началото на сезона, след като в Бундеслигата тимът потегли с 3 загуби в първите си 3 двубоя.