Информациите в редица български медии, че Сутиеска ще дойде в София за мача с Левски от първия квалификационен кръг от Лига Европа без основните си звезди, се оказаха подвеждащи. Такива инсинуации се породиха от отсъствието на Боян Божович и Игор Иванович в контролата с Младост Подгорица в четвъртък. 

Левски взе последния си тест преди Европа

Оказа се, че двамата наистина имат леки болежки, но не са играли заради личното решение на наставника Никола Ракойевич, който не е искал да рискува здравословното им състояние. Той иска те да са 100% възстановени за битката в София на 29 юни и точно това ще се случи. 

Съперникът на Левски се скрива на 80 км от София

Единственият отсъстващ основен играч на Сутиеска за двубоя на "Герена" ще бъде титулярният вратар Владан Гилен. Той е наказан от предишно издание на евротурнирите. На неговото място се очаква да започне Суад Личин. 

Митов: Очаквам Сутиеска да се затвори, искам още нови

Иначе в този мач с Будучност играчите на съперника на Левски са показали много открита и атрактивна игра, като са пропуснали да реализират редица чисти положения. Те обаче са допуснали две досадни грешки в защита, заради които и са паднали с 0:2. Така че очакванията на Николай Митов, че Сутиеска ще играе затворено на "Герена", може да не се сбъднат. Той сподели такова мнение след победата над Радник Сурдулица в контролата в Правец.