Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди първия сблъсък от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу малтийския Хамрун Спартанс. Двубоят е в четвъртък от 20:30 часа българско време на националния стадион на Малта във Валета.

Родният специалист бе на мнение, че очаква от Хамрун да играят отворен футбол, като смята, че и двата тима са равностойно ниво. Стоилов обаче очаква от неговите футболисти да изиграят мача гордо, в стил Левски.

Още по темата:

Миланов: Знаем как да противодействаме на Хамрун

Антон Узунов
17 снимки

„„Направихме обстоен анализ на отбора. Те са напълно равностойни на Левски. Този отбор има най-доброто финансиране в Малта и с играта от първите два кръга са напълно заслужено в третия квалификационен кръг .Останах с отлични впечатления от Хамрун. Имат технични и комбинативни футболисти, които играят открит, агресивен и атакуващ футбол. В последните два мача дори надиграха Мостар. За мен това е абсолютно равностойна двойка и който направи по-малко грешки и играе по-умно, той ще продължи напред“.

„Нямам намерение да правя размествания. Нормално е, когато имаш позитивни игри и резултати. Ивелин Попов не е възстановен. Всеки момент очакваме да започне да тренира с отбора, но е далеч от всякаква спортна форма“.

„Смятам, че ПАОК имат по-високо футболно ниво и от двата клуба. Колкото до спортната форма, ние изиграхме също мачове под напрежение. Имахме емоционална футболна битка с ПАОК. Казал съм - във футбола не винаги фаворитите побеждават. Който се представи по-добре, ще спечели мача“.

10 снимки

„Смятам, че двата отбора имат еднакво ниво като класа и качество. Важно по време на мача е как ще се представим. Ще потърсим естествени промени и нови идеи в играта ни. Хамрун и ПАОК са два различни отбора. Колко ще се осъществят, това е друг въпрос“.

„Иска ми се моите притеснения и моите думи да се влезнали в главите на футболистите. Имам сериозни притеснения за това, че се говореше, че в исторически план малтийските клубове са под нивото на българските, но в този случай не е така. Искам футболистите да са с настройката и концентрацията от мача с ПАОК. Получиха заслужени похвали и това би трябвало да ги мотивира да се представят още по-добре. Дано, както казваме, да не обърнем нещата по български. Това е един крехък отбор. Трябва постоянство в играта. Позитивизма и негативизма не трябва да влияят на поведението на терена. Искам от моите футболисти да изиграят гордо мача, в стил Левски. Нищо повече“, заяви Стоилов на своята пресконференция.