Роман Прохазка носи капитанската лента на Левски на ръката си в последните минути на контролата с Радник Сурдулица. "Сините" спечелиха този мач с 1:0, като това беше последният им тест преди началото на новия сезон на 29 юни с мача срещу Сутиеска в Лига Европа. 

"Тренирахме двуразово в последните дни и затова тези контроли не отговарят на качествата ни. В първенството и в Лига Европа ще сме по-свежи. Имаме още една седмица и се надявам да се подготвим по най-добрия начин за мача", заяви Прохазка и коментира дали се сработват вече новите играчи.  

Съперникът на Левски се скрива на 80 км от София

"Почваме да се сработваме с новите попълнения. Трудно е, когато градиш нов отбор с нови футболисти. Но с времето ще поиграем и ще свикнем. Не сме говорили още за Сутиеска, имаме една седмица и съм сигурен, че треньорите ще ни подготвят по най-добрия начин", заяви словакът. 

Митов: Очаквам Сутиеска да се затвори, искам още нови

В последните дни Левски се раздели с двама от основните си играчи, в лицата на Мехди Бурабия и Божидар Краев. Според Прохазка, тази раздяла ще бъде трудно компенсирана заради качествата на двамата, но в състава нямат друг избор, освен да се справят. 

"Трудно ще компенсираме липсата на Бурабия и Краев, защото те ни бяха най-силните футболисти. Но в момента ние сме футболисти на Левски и трябва да се борим и да се раздаваме, няма какво друго. Адаптират се добре новите момчета, нямат никакъв проблем с колектива, тренират, работят, стараят се. Надявам се, че за официалните мачове всички ще сме готови 100%", завърши Прохазка.