Левски може да се изправи срещу футболист, който до неотдавна носеше синия екип. Става въпрос за защитника Янис Каргас. 27-годишният грък беше част от родния гранд през сезон 2019/20, а сега е трансферна цел на ПАОК, който е съперник на тима на Станимир Стоилов във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

ПАОК има нужда от нов централен защитник и Каргас е една от опциите. Той направи много силен сезон с екипа на ПАС Янина и отново, както и преди година, е влязъл в полезрението на наставника на гранда от Солун Разван Луческу. Според медиите в Гърция, “черно-белите” държат да се подсилят с няколко местни футболисти и Каргас е сред набелязаните.

Бранителят е роден в Килкис, само на около 50 км от Солун. Той дебютира в мъжкия футбол за Кавала, след което преминава последователно през Фостирас, Панахайки, Платаниас, Паниониос, Динамо (Брест) и Янина, преди да се озове в Левски. За “сините” той изигра 29 мача, след което разтрогна по взаимно съгласие и се върна в Янина.

След жребия за Лигата на конференциите Каргас даде интервю за гръцко радио, в което сподели, че ПАОК няма право да подценява Левски, в противен случай може сериозно да си изпати.