Лудогорец започва похода си към групите на Лига Европа в Тбилиси (Грузия). Тази вечер от 19.00 часа разградчани се изправят срещу Торпедо Кутаиси, като двубоят ще се играе на стадион „Михаил Месхи“, тъй като домакините не могат да приемат двубоя в собствения си дом.

Срещата ще може да следите с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и на честотите на Дарик радио.

Разградчани влизат като фаворит в сблъсъка, а при краен успех това би било пето участие на седемкратния шампион на България в груповата фаза на евротурнирите.  

В лагера на българския състав Пауло Аутуори отново няма да може да полза контузените Абел Анисе, Владислав Стоянов и Лукас Саша. Очакванията са бразилският специалист да заложи на почти същия състав като от мача с ЦСКА (1:0).

При домакините няма проблеми с контузени, а очакванията са на терена да бъде бившият играч на Ботев Пловдив – Лазар Марин.

Футболните анализатори сочат, че съставът от Кутаиси е изключително прецизен в играта си в атака и реализирането създадените шансове. За сметка на  това не липсват колебания в защита, от които българският шампион да се възползва.

За да се стигне до този мач в плейофната фаза, грузините елиминираха в третия квалификационен кръг албанския Кукеши, докато Лудогорец, който бе отстранен от Шампионската лига, се справи с успех със Зрински.

Междувременно сметките на финансовия фронт също са мотивиращи. Крайният победител от тези два мача ще обогати клубната си каза с 2.92 милиона евро, а в групите 48-те участника предстои да си разпределят 84 милиона евро.

Главен съдия на двубоя на „Михаил Месхи“ ще бъде Хюсеин Гьончек от Турция.

Лудогорец с нов трансферен удар, надцаква гранда Сантос 

Ангела Меркел в Грузия по време на мача на Луодгорец там

Аутуори: Уважаваме опонента и идваме да го победим