Националният клуб на привържениците на Левски излезе с пространна позиция по повод предстоящия реванш срещу Хайдук Сплит от втория предварителен кръг на Лига Европа. Фенклубът на „сините” отправи серия предупреждения до феновете, които ще гледат мача на голямата видео стена, която клубът ще постави пред сектор „А” на стадион „Георги Аспарухов”.

Дилема пред Митов: Мапуку или Серджиу Буш?

Жорди Гомес стартира срещу Хайдук

От НКП подчертаха, че УЕФА ще прати свои инспектори, които да следят действията на агитката, и уточниха, че всякакви „забранени прояви” в зоната при видео стената ще бъдат третирани така, сякаш са се случили на трибуните. При наличието на такива Левски може да бъде наказан с изваждане от евротурнирите за срок от 2 години.

Ето и пълната инструкция на НКП до „сините ” фенове:

Левскари,

съобщаваме ви важна информация за реванша срещу "Хайдук" (Сплит). Моля, прочете текста докрай!

Както ви е известно, сме наказани за мача в четвъртък. Затова ПФК "Левски" ще постави видео стена пред Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов ", за да можем да подкрепим отбора от непосредствена близост. НКП прави организация за гледане на мача по този начин, като това е отговор и на многото запитвания, които получихме последните дни.

Тук правим важно уточнение към всеки, който смята да дойде пред сектора. Всички действия там по време на мача ще се третират от УЕФА като част от срещата. Тоест, при всякакви забранени прояви - пиротехника, бомби, расистки скандирия и знаци, емблеми, знамена, клубът ни ще бъде наказан, сякаш това се е случило на трибуните.

ВАЖНО: "Левски" се намира в случай на "рецидив" и следващото наказание е изваждане от европейските клубни турнири за 2 години!

Понеже срещата с "Хайдук" се води високо рискова, ще има специален офицер на УЕФА (цивилен), който ще обикаля преди и по време на мача, и ще следи за забранени символи и знаци! Молим ви да помислите за евентуалните последствия!

И още една важна организация! НКП ще подкрепи първия отбор на "Левски" преди реванша с хърватите. Ще посетим тренировката в сряда от 18:30 ч., като ще влезем само за първите (открити) 10 минути. След това достъпът ще бъде ограничен от клуба! Елате, за да дадем кураж на футболистите ни!