Наставникът на Левски, Станимир Стоилов, изтъкна елементарните грешки в двете фази на играта като причина за отпадането на Левски срещу Хамрун Спартанс в двубой от третия квалификационен кръг за Лигата на конференциите. Мъри добави, че отпадането има и негативен финансов отенък. 

Десислава Комарова
93 снимки

„Всичко беше в наши ръце, успяхме и да отбележим в добавеното време. Допуснахме обаче две елементарни грешки. Видях още в първия мач, че Хамрун е много сериозен отбор, въпреки че днес не смятам, че заслужавахме да загубим. Когато допуснеш такива елементарни грешки в атака и в защита, няма как да спечелиш. Дупзите бяха лотария. Донякъде прескочихме етапи в развитието ни. Това ще е ни обеца на ухото за следващи мачове“, започна специалистът.

„И в атака и в защита имахме проблеми. Пропуснахме 100%-тов гол още в първата минута. Недопустимо е да правим такива детински грешки отзад. Трябваше да атакуваме топката веднага и е недопустимо да се пуска топката зад гърба на защитниците в 93-а минута. Това са грешки, които трябва да чистим“.

„Този отбор има много да учи и много да надгражда като класа. Записахме приказни 8-9 месеца, които днес свършиха и е време отново да започнем да работим върху грешките ни. Крехки сме като клуб. Всичко до момента беше над очакванията. Не е срамно отпадането, това е сериозен отбор. Може да реагираме само с работа. Клубът трябва да си извади изводите и да заприличаме на европейски клуб“.

„Трябва да се работи, друго не може да се прави. Клубът също ще трябва да влиза в нормалните граници. Трябва и аз да подобря изискванията към отбора. Не са ни това възможностите, особено с тези леки грешки днес. Дано си вземем поука. Георги е болен и затова не взе участие в мача“.

„Негативно ще се отрази отпадането финансово. Отлагахме мачове, за да стигнем до бараж, така че днес се провалихме и на този фронт“.

„Нормално е, когато загубиш от Хамрун да им отдръпване от феновете, но мисля, че имаме нужда от максимална подкрепа. Без фенове няма смисъл от Левски. Само феновете не са подвели Левски. Всички останали сме виновни, че сме докарали клуба дотук“, завърши Стоилов.