Капитанът на Левски Божидар Митрев бе видимо разочарован от поражението с 0:1 от Вадуц в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Вратарят заяви, че някои от съотборниците му все още не са усетили напълно какво значи „синята идея“ и не са вникнали в значимостта на мачовете в евротурнирите за феновете.

Ответната среща със състава от Лихтенщайн е на 17 юли от 18.45 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

„Така е, стартирахме по най-лошия начин сезона, но хубавото е евротурнирите е, че има и реванш, който сега ще бъде на нашия стадион. Смятам, че ще се съберем и ще победим Вадуц. Наистина днес влязохме лошо. Първото полувреме може би го подценихме ли, и си изпатихме. Смятам, че ако беше по-класен съперник, може би на почивката щяхме да губим с по-голям резултат. Събрахме се втората част, опитахме да се върнем в мача, изпуснахме няколко шанса. Не успяхме да отбележим, но показахме второто полувреме, че сме доста по-стойностния отбор“, започна Митрев.

„Аз знам какви дни ни чакат до реванша, няма да са от най-приятните. Много други хора не знаят, но ще разберат. Така е, ние сме длъжни да побеждаваме такива  отбори за претенциите, които имаме и за целите, които сме си поставили“.

„Коварен е резултатът – тук не бива да допускаш голове, а трябва да вкарвах. Днес не направихме нищо от това“.

„Няма проблем в отбора. Смятам, че сме доста сплотени, заедно сме, но наистина някои от играчите не знаят какво е Левски. Още не са го разбрали. Видели са в мачове, но не са усетили какво значи за левскаря мачовете от Европа“, продължи Митрев.

„Убеден съм, че ще се осъзнаем“.

„Няма спорове, всичко в отбора е нормално. Всичко е платено. Затова има изисквания и очаквания, а ние днес не ги оправдахме. Имаме една седмица да го направим и съм убеден, че ще го направим“, завърши Митрев.


Стефан Стоянов, пратеник на Дарик радио в Лихтенщайн