Това е Титоград – опонентът на ЦСКА


Черногорският Титоград ще бъде първият съперник на софийския ЦСКА в първи квалификационен кръг от турнира Лига Европа. Това отреди тегленият във вторник жребий в централата на УЕФА в Нион.

През предходния сезон Титоград финишира на четвърто място в класирането на черногорксата Първа лига с 57 точки. Отборът от столицата Подгорица се класира за квалификациите на надпреварата, тъй като вторият Будучност триумфира с Купата на Черна гора и освободи още едно място по-надолу в класирането. Отборът домакинства на стадион "Младост" в Подгорица.

"Романтичен" съперник за ЦСКА в Лига Европа

„Романтиците”, както е известен отбора от столицата, е създаден през 1951-а година, а отборът е ставал един път шампион на страната. Това става през сезон 2015/16, а в квалификациите за ШЛ отборът, тогава под името Младост Подгорица, е отстранен от родния шампион Лудогорец с 5:0 общ резултат. От миналата година отборът връща старото си име – Титоград, тъй като „югносталгията” е възцарила повторно на стадион „Младост”. Иначе в исторически план клубът си е сменял четири пъти наименованието, като е редувал Младост с Титоград.

„Червените” от Черна гора имат и две купи на страната. Настоящият състав е воден от 64-годишния Драголюб Джуретич. Голямата звезда на отбора е полузащитникът Войин Павлович, който се котира най-солидно сред селекцията от отбора. През миналия сезон той попада 94% от мачовете в титулярния състав на състава, като в 35-те си мача вкарва 9 гола. През миналата година ЦСКА стартира срещу латвийския ФК Рига, който е създаден след сливане на два отбора.

През миналия сезон Титоград отпада в първи квалификационен кръг от Лига Европа от фарьорския Б36 Торсхавън с 1:2.