Четвъртък е – ден за битките в Лига Европа. С най-голям интерес у нас се очаква развръзката между отборите на Лудогорец и Цюрих. Двата тима се срещат тази вечер от 19.55 часа, в мач от Група А.

„Орлите“ нямат какво да губят, след като в първия двубой от груповата фаза отстъпиха с 2:3 от Байер Леверкузен. Дали играчите на Пауло Аутуори са си взели поука от обрата в Разград, ще научим след няколко часа. Арена на сблъсъка е стадион "Лецигрунд", който е с вместимост около 26 хиляди души, но състоянието на самия терен е доста съмнително.

След контузия в групата попадна полякът Якуб Швиерчок, който до последно бе под въпрос.

Двата отбора се срещат за първи път помежду и в историята.

Цюрих записа успех в първия си двубой срещу АЕК Ларнака с 1:0. Като домакин тимът на Цюрих е губил само веднъж в груповата фаза на надпреварата – през 2011 година от Спортинг Лисабон. У дома, на този етап от надпреварата, отборът е записал 4 победи, 4 равенства и 1 поражение.

Швейцарците са се срещали само веднъж с друг български тим – този на ЦСКА през сезон 1977/78.

Отборът на Лудогорец влиза в мача с добри показатели, поне що се касае до участието на тима във вътрешния шампионат. Отборът може да се похвали и със завидна статистика – Лудогорец не е губил мач като гост в груповата фаза на Лига Европа – 4 победи и 2 равенства.

До този момент българският шампион е срещал в официален мач само един швейцарски тим и това е Базел - в три различни издания на Шампионската лига. Те обаче не успяха да спечелят нито едно от трите си гостувания на Базел в този турнир – 1 равенство и 2 загуби.

Преди заминаването за Швейцария Пауло Аутуори сподели, че всички налични играчи са готови да влязат в игра: „Цюрих е много по-различен от Байер. Немските тимове са много по-конкурентни от останалите. Цюрих обаче е много добре организиран тим. Очакваме трудности, но сме готови да се изправим срещу тях."

Срещата е поверена на испански рефер Хуан Мартинес Мунуера. За 36-годишния Мунуера това е дебют в мач от групите на Лига Европа.

В другия мач от групата Байер Леверкузен, който оглави временното класиране, посреща АЕК Ларнака от 19.55 часа.