Българският шампион Лудогорец е реализирал продажба на един от нападателите си. Става въпрос за бразилеца Жуниор Брандао, който ще се подвизава в един от грандовете на Азия - иранския Персеполис. 

Новината съобщи изданието от родината на футболиста - "Сагреш". Нападателят сам се е похвалил пред медията, че е разтрогнал договорката си с местния Гояс, в който беше пратен под наем от разградчани до края на 2019 г. 

Очаква се в рамките на днешния ден той да лети до Иран за задължителните медицински прегледи, след което официално ще бъде представен като играч на Персеполис. Финансовите параметри по сделката не се съобщават. 

Брандао беше купен преди година за около 1.5 млн. евро, но така и не успя да се аклиматизира към футбола у нас и записа само два мача за "орлите", след което набързо беше пратен обратно в родината си. Там обаче също не успя да се наложи и сега ще търси предизвикателство в Азия. 

Новият му клуб е най-големият в Иран и с най-много трофеи. Персеполис е финалист в Азиатската Шампионска лига през 2018 г., а за клуба са играли всички легенди на местния футбол, включително и Али Даеи, който е рекордьор по отбелязани голове за национален отбор в световен мащаб - със 109 попадения.