Аржентинецът Луис Ибанес напуска Сърбия без особени поводи за радост след отпадането на Цървена звезда в третия квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол. Той изигра последния си мач с "червено-белия" екип, а в края на седмицата той ще пътува за Турция, където ще продължи кариерата си в Трабзонспор.
Белградчани загубиха с 2:4 след продължения от Лудогорец, след като двата мача завършиха 2:2.

Левият защитник Ибанес се разписа от дузпа за 2:2, но в допълнителните 30 минути на два пъти позволи след пробиви от неговата зона да се стигне до решаващите попадения за разградчани. 

"Можеше да се представим по-добре. Много ми е тежко след тази загуба. Борихме се, опитахме се да дадем най-доброто от себе си. Не се възползвахме от създадените ситуации, а в същото време допуснахме голове при контраатаки. Но, какво да се прави. Трябва да гледаме напред. Звезда има още един шанс да влезе в групите на Лига Европа и трябва да се възползва", каза аржентинецът.

"Съжалявам за нашите фенове. Толкова много хора дойдоха да ни подкрепят с надеждата да продължим в Шампионската лига, но не се получи", допълни той.

Той се съгласи, че футболистите на Лудогорец са изглеждали по-добре подготвени физически, което е оказало особено влияние в продълженията.

"Те са по-добре обиграни от нас. Раздадохме се докрай и това се видя в 90-те минути. След това отпаднахме физически, защото не сме свикнали с такъв ритъм. Те имат по-голям опит от нас в Европа, играха спокойно. Някои от техните футболисти са в състава им 5-6 години и това беше предимството им", каза още Ибанес.