Европейската футболна централа (УЕФА) разкри разбивките при групите за старта на квалификационните кръгове в турнира Лига Европа. Софийските тимове ще стартират европейския си поход от първи кръг във втория по сила европейски клубен турнир, а позитивното за тях е, че в него и „червени”, и „сини” са поставени.

Вицешампионът ЦСКА бе поставен в група 2, а потенциалните отбори, с които „червените” могат да играят са Флора Талин (Естония), Торпедо Кутаиси (Грузия), победителят от Сант Жулия (Андора)/ ФК Европа (Гибралтар), Титоград (Черна гора) и Гзира Юнайтед (Малта).

Третият през миналия сезон в Първа лига – Левски, пък бе сложен в група 5, като „сините” ще се изправят срещу някой измежду Хибърнианс (Малта), Ружомберок (Словакия), Академия Пандев (Македония) Сперанта Ниспорени (Молдова) и ФК Зета (Черна гора).

Първите мачове са на 11-и юли, а реваншите седмица по-късно. Официалните съперници и жребият на ЦСКА и Левски ще станат ясни на 18-и юни на тегленето в Нион от 16,30 часа българско време.

Другият български представител в турнира, носителят на Купата на България - Локомотив Пловдив, се включва от втори предварителен кръг и още няма информация за бъдещите опоненти на "смърфовете".

Ясни са възможните съперници и на Лудогорец за първия кръг от квалификациите на Шампионската лига

Група 2 (поставените отбори са в потъмнен цвят)

Хайдук Сплит (Хърватия)

Легия Варшава (Полша)

Раднички Ниш (Сърбия)

Ордабаши Шимкент (Казахстан)

ЦСКА СОФИЯ (БЪЛГАРИЯ)


Флора (Естония)

Торпедо Кутаиси (Грузия)

Сант Жулия(Андора)/ ФК Европа(Гибралтар)

Титоград (Черна гора)

Гзира Юнайтед (Малта).

Група 5 (поставените отбори са в потъмнен цвят)

Фехервар (Унгария)

Зрински (Босна и Херцеговина)

Шахтьор Солигорск (Беларус)

Нефтчи Баку (Азербайджан)

ЛЕВСКИ СОФИЯ (БЪЛГАРИЯ)


Хибърнианс (Малта)

Ружомберок (Словакия)

Академия Пандев (Македония)

Сперанта Ниспорени (Молдова)

ФК Зета (Черна гора)