Хърватският журналист на Томислав Габелич сподели за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че Хайдук не е очаквал толкова силен съперник като Левски във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Представителят на медията „24 сата“ обясни още, че отпадане на състава от Сплит от „сините“ на тази фаза ще бъде сериозен неуспех.

Българите посрещат хърватите в мач реванш в четвъртък, 20 юли, от 20 часа. След първата среща Хайдук има аванс от 1:0.

„Гледах мача на Хайдук срещу Локомотив, първото полувреме не бе много силно, но второто бе добре. Имаше ротации, ще има промени и за мача с Левски в София“, изрази очакванията си Томислав Габелич.

Дилема пред Митов: Мапуку или Серджиу Буш?

„Трудно ми е да кажа дали ще е променен съставът, сравнено с първия мач. Карийо като треньор няма точна линия на поведение. Големият въпрос е на какъв състав ще заложи. Ако ме пита мен с какъв състав да излезе, не би трябвало да повторя състава от Дугополе. Левски ще се бори за гол и бих избрал друг състав. За Хайдук е важно да продължи напред. Отпадане сега ще е голям неуспех. Хайдук не очакваше толкова силен съперник на тази фаза. Целта са групите, но ще видим какво ще стане, после евентуално има още един силен съперник като Брьондби“, добави журналистът.

Жорди Гомес стартира срещу Хайдук

„Мога да споделя моето лично мнение. Допада ми левият бек - Горанов, Вутов и испанецът Гомес, който влезе през втората част. Сигурен съм, че Левски има качества. Проблемът на отбора е, че има много нови. Най-големият проблем е, че Левски няма да има публика. Ще липсва атмосферата. Все едно играчите ще са в басейна и ще играят водна топка. Това ще е проблем за играчите“, добави Габелич.

„Миля, че няма да има фенове на Хайдук в София. Вероятно ще има само приятели на клуба. Служебни лица и журналисти. Торсидата мисля, че няма да идва“, коментира за финал представителят на „24 сата“.