Страсбург победи Локомотив Пловдив с 1:0 в срещата-реванш между двата тима от 3-ия квалификационен кръг в турнира Лига Европа. Още в 8-ата минута на срещата френският тим откри резултата. При грешка на Димитър Илиев около центъра на терена, Лиенард пое топката, пусна пас към Зои и той се разписа за 1:0. Така общият резултата в крайна сметка стана 2:0 за Страсбург.

Хубавата новина от лагера на "смърфовете" дойде от това, че бранителят Стивън Езе беше на линия и стартира от първата минута след перипетиите около визовите проблеми на играча, но и това не помогна на българския тим.

Постепенно Локомотив изравни играта, а опасни атаки на Аралица и Карагарен не завършиха с попадение във вратата на Селс. Момчетата на Бруно Акрапович заиграха със самочувствие, но така и не успяваха да материализират ситуациите. В края на първата част пас към Момчил Цветанов целеше да го изведе на чиста голова позиция, но Селс излезе леко напред и улови.

През втората част домакините продължиха да търсят втори гол във вратата на Луков, но българският тим се справяше със ситуациите. 

Най-чистата ситуация пред Локомотив се отвори в 62-ата минута, когато Езе стреля с глава, но топката излезе в аут. В следващите минути на няколко пъти топката мина встрани от вратата на Луков, за да се запизи този резултат.

Симакан имаше отлична възможност да удвои преднината на Страсбург в 79-ата минута, но от малкото наказателно поле прати топката в аут. В края на двубоя Ожболт вкара топката в мрежата на Селс, но беше в положение на засада.

Страсбург - Локомотив Пловдив 1:0
голмайстор: 1:0 Зои (8)

Състави:

Страсбург: Селс, Симакан (83-Мартен), Ндур, Коне, Корне (77-Лала), Лиенард, Митрович, Сисоко, Зои, Карол, Да Коста (64-Ажорк)

Локомотив Пловдив: Луков, Малембана, Езе, Цветанов, Карагарен (83-Елитон), Умарбаев (76-Георги Илиев), Ожболт, Димитър Илиев, Петрович, Витанов (63-Уирис), Аралица

съдия: Джон Бийтън (Шотландия)