Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян разкри в студиото на "Събуди се" по NOVA, че атаката срещу български автомобил в Задар е била опит за убийство на привържениците на "сините", които са били вътре.

"Имахме малко над 200 билета за феновете, които бяха продадени. В крайна сметка на стадиона влязоха около половината. Останалата част прекара времето на мача в ареста. Всички българи, които пътуваха, са обратно в България, включително и четирите момчета, срещу които бе направен опит за убийство в град Задар. Колата е запалена докато тези четири момчета са в нея. През прозорците на автомобила са хвърлени факли от привърженици на Хайдук, които са затискали вратите, за да не може хората да излязат", разказа Степан Хиндлиян и продължи:

"Не, нямаше полиция, която да ни пази там. Ние отидохме, около 30 българи в Задар с идеята да спим там и да се придвижим на следващия ден към Сплит. Инцидентите започнаха около полунощ, когато ни се обадиха нашите приятели. Те прекараха близо 22 часа в районното без обвинения, но такава била процедурата."

"Натъкнахме се на изключително голям брой привърженици на Хайдук, които изскачаха зад всеки ъгъл и търсеха конфликт и физическа саморазправа. Българската чест и достойнство бяха отстоявани. Ние се защитавахме. Не видях полицията да предприема каквито и да било действия срещу хърватите. Нямаше абсолютно никаква провокация от наша страна. Искахме да избегнем този конфликт, доколкото е възможно. Това беше организирана атака срещу българите, подкрепяна от хърватската полиция. Ще направя всичко възможно, за да следим хода на криминалното производство", коментира още Степан Хиндлиян.