Старши треньорът на Левски Делио Роси заяви след пристигането на отбора в София, че думата "оставка" не попада в неговия речник.

"Сините" се прибраха в София след като снощи загубиха от Вадуц като гости в Лихтенщайн първия си мач от сблъсъка от първия предварителен кръг на Лига Европа.

"Думата "оставка" не съществува в моя речник. Да подадеш оставка означава да се предадаш, а аз не се предавам. Аз съм тук, както винаги, когато нещо не върви, и съм тук да поема отговорността. Моята работа не е да търся виновни, а да се опитам да подобря нещата. Със сигурност ще работя по този въпрос, както правих миналата година и както правя винаги", коментира Делио Роси на летище София.

"Всеки може да загуби. Но може да се каже, че не играе добре, играе по-слабо, но да се срамува - не мисля. Всеки, който носи фланелката и не дава всичко от себе си умишлено, би трябвало да се срамува. Аз обаче смятам, че отборът може понякога да играе по-добре, а друг път да загуби, но това не е повод за срам", заяви треньорът на "сините".

"Обикновено не си сменям мнението на следващия ден. Мача го имам в главата си. Не играхме добре през първото полувреме, не играхме като отбор. Не бяхме балансирани, а отборът не беше компактен. През второто полувреме играхме по-добре, но не успяхме да отбележим гол", сподели още Роси.

"Вчера играхме без двама титулярни футболисти в сравнение с миналата година", каза още италианецът, а на въпрос, че Левски би трябвало да побеждава отбори като Вадуц и без двама титуляри, Роси отговори: "Това може да се оспори. Винаги зависи как играем."

"Според мен вие винаги търсите някой виновен. Виновния го имате. Много по-лесно е да се руши, отколкото да се гради. Аз винаги съм излизал с лицето си и поемам отговорност. Със сигурност мога да кажа, че сега реваншът ще бъде по-труден, но ние имаме контузени футболисти, някои не играят знаете от по-отдавна. В същото време смятам, че ще бъде много хубаво, когато победим в реванша и смятам, че ще успеем", коментира още Делио Роси на българска земя.

Тимът на Левски пристигна без Аймен Белаид и Давиде Мариани, които ще се приберат в София утре.

"Не съм говорил с президента от известно време. Не сме говорили лично, иначе по телефона си говорим. Просто не сме имали възможност да се срещнем, но това се случва винаги. Не, че нещо по-различно се случва. Искам да бъда ясно разбран, че нищо не е променено в сравнение с миналата година. И миналата година, когато не се виждахме, говорихме по телефона", разкри Роси.

Попитан за реакция на Жерсон Кабрал при смяната му, треньорът Делио Роси заяви: "На никой не е приятно да бъде заменен, особено когато мачът не върви добре. Надявам се, че това недоволство ще остане в него. И важното е, когато в следващия мач успееш да демонстрираш добра игра и да покажеш, че неправилно си бил заменен."

На въпрос дали има проблеми в съблекалнята на Левски, италианският специалист отговори: "Винаги има някакви проблеми, но този отбор преди месец- месец и половина показа наистина, че има потенциал."