ЦСКА показа, че иска и може да играе добре в Европа, но срещу Копенхаген няколко фактора, спряха "червените" за по-добър резултат от това 1:2 на "Васил Левски" в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Няма да степенувам нещата по важност, но всяко едно обстоятелство натежа за крайния изход от двубоя.

Липсата на Жеферсон, който скъса връзки на последната тренировка на тима преди двубоя, контузията на Джеси още през първата част, което отслаби отбора, независимо от качествата на влезлия Жоржиньо.

Ангел Лясков се стара направи и отлични неща, но и в един момент се поумори, което позволи на гостите да се разиграят.

Трябва да отбележим и червения картон на Чорбаджийски, който до момента на изгонването си игра перфектно, но в тази 40-ата минута не прецени добре ситуацията, а съдията от Белгия сякаш само това чакаше и изгони централния бранител на ЦСКА.

Дузпата, която беше отсъдена в 74-ата минута, също е от ситуациите, които може да се отсъдят, но може и да не се отсъдят, предвид развитието на двубоя и отсъжданията на рефера, тя дойде сякаш закономерно, тъй като съприкосновение имаше.

Що се отнася до ръководството на срещата от страна на съдията Барт Вертентен, няма какво да се каже, дори непредубедените зрители видяха различния критериий при отсъжданията, а да не говорим за това, че всяко спорно нарушение се отсъждаше във вреда на българския тим.

Ето тези неща, плюс безспорната класа на датския тим предопределиха крайния резултат от тази среща - 1:2, ще видим какво ще покажат двата тима след седмица в Копенхаген, но ЦСКА направи добри крачки до този момент в Европа, сега трябва да надгражда.