В Хайдук са уверени преди реванша срещу Славия в София от втория предварителен кръг в Лига Европа, заяви старши треньорът на отбора от Сплит  Желко Копич. Хърватите, които рядко пропускат участие в евротурнирите, спечелиха с 1:0 у дома си в първия мач, игран преди седмица на стадион "Полюд". 

"Имаме преднина от първата среща, целта ни е да бъдем концентрирани. Знаем, че Славия ще опита всичко до последната минута, за да продължи напред. Тренирахме преки свободни удари, както и 11-метрови наказателни удари. Имаме списък, ако се стигне до дузпи. Гледахме мачове на Славия и сме подготвени за начина им на игра. Виждаме как се представят срещу отбори, които на хартия са фаворити срещу тях. Ще бъде добре да вкараме първи гол, но ако трябва, ще се браним. Няма да коментирам състава им. Очаква ни тежък мач, противникът играе добре на контра. В техните мачове не падат много голове", заяви Копич на пресконференция. 

Специалистът не може да разчита на вратарите Йосип Посавец и Томислав Дука. Двамата са контузени и не са в групата на Хайдук, която пристигна в София късно в сряда. Капитанът Зоран Нижич е болен и също не пътува за България. Очаква се на вратата на Хайдук в четвъртък вечерта да бъде 20-годишният Марин Любич.

"Посавец и вторият вратар се контузиха. Разговаряхме с Любич. Постарахме се да го подготвим за това, което го очаква. Нижич има температура и не е в състава, но има кой да го замени. Липсата му не е приятна, но има достатъчно класни играчи, които да играят на неговото място. Фран Тудор не е тук по спортно-технически причини. Няма да ни бъде полезен в този мач", каза още Копич пред медиите. Специалистът не пожела да коментира поражението на водения от него отбор с 1:4 като гост срещу Осиек в среща от шампионата на Хърватия.

Славия посреща Хайдук на стадион "Васил Левски" на 2 август от 19.00 часа.