Кратката пауза между сезоните за Левски приключи и отново е време за европейски емоции. По-малко от 45 дни след победата над Етър в баража, която гарантира място в Лига Европа на "сините", те вече се появяват на европейската сцена. 

А първото им препятствие безспорно е много тежко. Въпреки че бяха поставени на жребия, левскарите нямаха огромния късмет на ЦСКА да се паднат с някакви ентусиасти и изтеглиха възможно най-тежкия съперник. Те стартират кампанията си в Европа със словашкия Ружомберок. 

Първата битка между двата съперника е днес от 19:30 часа в Словакия и ще можете да я гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и минута по минута на GONG.BG. 

В навечерието на двубоя се случиха грозни сцени, които помрачиха настроението на "синята" агитка. Стотици фенове на българския отбор бяха нападнати от засада от поляци и холаднци в центъра на Братислава, като се заформи огромно меле, след което имаше леко ранени и арестувани. 

Играчите на Петър Хубчев обаче ще се опитат да се абстрахират от този инцидент и да покажат най-доброто от себе си. Те имаха твърде кратко време за подготовка, като едва ли са в оптималното си физическо състояние още в началото на юли. 

Още повече, че наставникът трябва да се справя с доста главоболия около състава. На практика той няма на разположение титулярен нападател, тъй като топреализаторът Станислав Костов е наказан, а новото попълнение Дени Алар е с травма. 

Контузия мъчи и основната фигура на вратата на "сините" Николай Михайлов, който има проблем в коляното, получен в самото навечерие на двубоя. Това отваря място за официален дебют на едно от новите попълнения - черногорският национал Милан Миятович. 

На линия не е и все още възстановяващият се след тежка травма в коляното стълб в отбраната Холмар Ейолфсон, както и младият Атанас Кабов. Не е ясно и доколко новопривлеченият Франко Мазурек ще е във физическа кондиция да помогне на Левски. 

Колкото до съперника, Ружомберок също изживя бурно лято, в което беше напуснат от някои основни фигури, имаше и треньорска рокада, но клубът получи финансова помощ от държавата и стегна редиците си. Отборът никога не е отпадал от първия си съперник в евротурнирите и със сигурност ще иска да продължи тази традиция. Докато в Левски се надяват да я прекъснат.