Левски започна много силно и убедително сезона, но има важна крачка пред себе си да затвърди тези впечатления. "Сините" трябва да надградят в домакинството на Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа и да довършат започнатата в Словакия работа. 

В първата битка навън нашите момчета стигнаха до комфортен аванс от 2:0, но това никак не им гарантира продължаването в следващата фаза, затова на "Герена" те трябва да бъдат пределно концентрирани и да довършат започнатото. 

Битката е с начален час 19:30 и ще можете да я гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и минута по минута с всичко най-интересно на GONG.BG. 

Наставникът Петър Хубчев предупреди момчетата си, че не могат да си позволят и 1% подценяване, защото това със сигурност ще доведе до огромни главоболия в течение на мача. Затова можем да очакваме максимална концентрация от левскарите тази вечер. 

Добрата новина за специалиста е, че няма нови играчи извън строя заради травма. Нещо повече, в разширения състав за битката попадна и последното засега ново попълнение Дени Алар, който е преодолял контузията, получена още на втората му тренировка със състава. 

Австриецът обаче има да наваксва в игрови план, така че със сигурност няма да е титуляр, а е възможно и да не се появи на терена, освен ако съотборниците му не са решили вече всичко окончателно. Това означава, че на върха на атаката ще бъде Станислав Костов, който не игра в Словакия заради наказание. 

Така единствените с травми, които няма да са на разположение на Хубчев, са вратарят Николай Михайлов и централният защитник Холмар Ейолфсон. Първият ще е готов за битки съвсем скоро, докато вторият ще е на линия най-рано през август. 

Съперникът дойде в София надъхан до крайна степен да сътвори чутовен обрат и да навакса изоставането си от 0:2. Словаците не спряха да ръсят закани преди мача, дори говореха, че едва ли не са готови да убиват на терена. Дали тази психологическа война, стартирана от тях, ще даде резултат, ще разберем съвсем скоро.