Наставникът на Левски Петър Хубчев изрази оптимизъм за мача срещу Ружомберок в първия квалификационен кръг от Лига Европа. Опитният треньор показа стабилни нерви по време на началото на брифинга, тъй като организацията на домакините бе на доста „слабо” ниво, но въпреки това някак пресконференцията протече.

Хубчев очаква словашкия съперник да е мотивиран до краен предел, но потвърди, че „сините” са готови за дуела с Ружомберок.

„Очакваме един мотивиран, компактен и дисциплиниран отбор. Ружомберок разчита на статични положения и ни очаква сериозна битка. Не чувствам напрежение в мен специално. Изиграхме четири добри мача в подготовката”, започна той. „За мен е важно отборът да излезе мотивиран в мача. Нямаме въпросителни около състава. Не са с нас трима човека, но това е нещо нормално във футбола”, коментира още Петър Хубчев.


Утре, 11 юли, Левски стартира участието си в Лига Европа. „Сините“ гостуват на местния Ружомберок в първа среща от първия кръг на турнира. Мачът е от 19:30 часа и ще можете да го наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие на GONG.BG.


„Словашкият тим е агресивен, но не в лошия смисъл. Ружомберок е много добър отбор. В главите ни трябва да са пълни с чисти мисли. Съвсем други неща ще търсим срещу Ружомберок, а не хитрост”, акцентира Хубчев. „Подхождаме към дуела в зависимост с какъв противник играем. Сега за пръв път можем да подредим отбора, както ни се иска. Не можем да правим големи промени и ротации, но имам сигурност за утре”.

„Трябва да обърнем внимание на няколко техни футболисти и ще го направим. Не обичам на пресконференции да говоря с имена. Хубаво е, че мога да използвам някои на различни позиции, но сега не мога да коментирам нищо”, говори още Хубчев.

„Всички, които бяха на подготовката, се влагаха максимално. Доколко е готов, ще видим утре. Не мога да отлича някой конкретно. Аз съм също нов в този клуб, но свършеното от отбора ме задоволява на този етап”, продължи Петър Хубчев.

„Трябва да имаме желанието да се докажем, да продължим напред. Важно е и колко си подготвен. Харесва ми мисленето на отбора, както и това на Живко. Не трябва да мислим за групите или титлата, а за мача утре. Най-важно е желанието на отбора – това ще е от значение в тези два мача”, завърши Петър Хубчев.