Доста бурно лято е имал отборът на Ружомберок, който е първият съперник на Левски в Лига Европа този сезон. Словаците са се разделили с наставника си, който ги изведе до квотата в Лига Европа, както и с две от най-големите си звезди. 

Както вече отбелязахме след жребия, отборът е бил напуснат от наставника Ян Хаспра и всичките му помощници, но освен него са си тръгнали и двете големи звезди. Това са босненският племейкър Зинедин Мустедаганич, който е младежки национал на родината си и е смятан за новия Миралем Пянич, както и вратарят Ян Чврътечка. 

Босненецът беше под наем от Спарта Прага и се е завърнал там, за да търси титулярно място сред звездите в чешкия тим. През миналата кампания е бил автор на огромната част от асистенциите в отбора. Колкото до стража, той е преценил, че не иска да удължава престоя си в тима и си е тръгнал по собствено желание. 

На техните места вече дойдоха няколко млади играчи. Това са Алекс Мойжиш, Мартин Регали, Петер Джунгел, Филип Хашек и Ондржей Новотни. Последният е собственост на Спарта Прага и е само на тестове в Ружомберок, като не се знае дали ще остане.