Левски не заслужаваше, но отпадна. „Сините“ изпуснаха златен шанс да се върнат на европейската сцена. Марибор елиминира отписаните българи без да победи. Люпко Петрович беше ударен от съперника със своите камъни. Нулево реми вкъщи и 1:1 като гост. По същата схема „сините“ изхвърлиха Бран преди години. Тогава Люпко бе от печелившата страна, а сега не.

Сърбинът успя да превърне Левски в стегнат отбор и това не бива да му се отрича. Факт е, че не получи достатъчно помощ от ръководството, което продължава да залага на тактиката "взимаме нов, ако стане нещо". Това нещото не се случва и отборът се подсилва, когато вече е късно. Шефовете не просто не помогнаха, те бяха безобразно пасивни през последните седмици. Пристигна шведът Симон Сандберг, но в такъв момент, че да не бъде използван адекватно в мачовете от Лига Европа. Да вземеш Чворович и Пиргов е елементарна задача.

След поредица от разочарования публиката отново застана зад своя отбор. Подкрепи го, а го изпрати и по достойнство. Левски игра добре, но отпадна. Стара се, надмина предварителните очаквания обаче и това не се оказа достатъчно. За да елиминираш сериозен тим като Марибор се изисква повече.

Публиката на „сините“ беше великолепна и в двата мача срещу словенците. Отборът се представи прилично. С класен централен защитник и сериозен голмайстор, Левски щеше да е в следващия етап на турнира. Това гарантираше поне две седмици еуфория. Добри приходи от билети и продажба на фланелки, каквито бяха регистрирани около реванша снощи.

Горчивата битка с Марибор вече е зад гърба на левскарите. Сега въпросът е какво ще се случва в близко бъдеще? Задава се изключително „мръсна игра“ по време на шампионата. Лудогорец е класа на всички фронтове, Гриша Ганчев пък е амбициран да се легитимира в новото си поприще. Със стегната игра и добри пожелания, Левски няма да бъде конкурентен.

Тук вече е работа на ръководството, което и вчера беше в красивата клубна ложа на стадион „Георги Аспарухов“. Говори се, че на високите етажи ще има нови попълнения. Без инвестиции няма да стане. Левски има крещяща необходимост от поне две качествени попълнения, които да определят класата на тима. Без селекция, която ще струва пари, тимът е обречен. Нужно е и подобряване на цялостната структура в клуба.

Математиката в случая е проста. Ако бяха инвестирали около 200 000 евро в нови, най-вероятно щяха да си ги избият покрай мачовете с Абърдийн. Многото собственици на Левски можеше да бъдат на печалба от подобен ход. Опитаха без нищо да получат приличен успех и приходи. Не се получи, не беше и логично. Сега Левски стартира сезона с бремето на едно неприятно и ранно отпадане, което не би трябвало да се отрази на треньорския щаб и футболистите. Те дадоха това, което могат на този етап.

Генералният извод е един. Левски трябва да се управлява с много по-голям мерак. Ако искаш стадионът да е пълен, трябва да се постараеш за това. Да намериш формула, с която да „гъделичкаш“ публиката. Съперниците в „спуснатата“ Първа Лига не могат да бъдат магнит. Тая работа е изкуствена. Привлекателната сила би дошла от твоя отбор. Левски трябва да е силен, да печели и да се бори за вниманието на всеки един свой фен поотделно.