Нападателят Дени Алар се озова в Левски след дълги и тежки преговори с досегашния му клуб Рапид Виена и веднага към него се насочиха огромни очаквания от феновете да се превърне в головата машина, която беше преди това с екипа на Щурм Грац. Той разкри, че от самото начало на разговорите наставникът Петър Хубчев е искал единствено и само него и е направил всичко възможно да го привлече. 

"Треньорът ме искаше от първия ден, каза ми, че съм бил неговият фаворит за поста и знае какво мога. Той ми обеща, че ще ме вкара във формата ми от времето на Щурм и иска да бележа толкова, колкото и тогава. И двамата искаме това да се случи", заяви Алар. 

Той се върна на миналия сезон в Рапид, който не беше особено успешен за него. Въпреки доказаните му голмайсторски качества, треньорският щаб на виенчани не разчиташе на него и в крайна сметка се стигна до трансфера на "Герена". 

"Миналият сезон беше една огромна грешка за мен. Просто никога не трябваше да се връщам в Рапид. Щурм искаше да остана и да преподпиша, но също така искаше отговор светкавично. Аз не го дадох и тогава дойде офертата от Рапид. Съжалявам, че я приех, защото имаше интерес от Италия към мен тогава."

"И въпреки всичко, аз тренирах на пълни обороти, влагах се постоянно в заниманията, но никой не го виждаше. И затова бях закотвен на пейката. Сега обаче имам абсолютното доверие на треньора, което е много важно", сподели още Алар.