Малко повече от 48 часа преди началото на мача между АЕК и Левски в Ларнака, ръководството на домакините в този мач пусна подробности за пропускателния режим на стадиона. То отдели специално внимание на призивите да няма расистки изцепки по време на двубоя, като те бяха адресирани и към българския представител. 

"Сините" си имат огромни проблеми с УЕФА в последните години и постоянно изтърпяват какви ли не наказания заради невъздържаното поведение на привържениците им. Последният случай е от гостуването в Ружомберок, когато представители на фракция вдигнаха знаме с нацистки символи и сега тече разследване срещу клуба от Европейската клубна централа и той рискува нова тежка санкция. 

Кипърците също са имали доста главоболия в миналото заради поведението на агитката си, така че решиха да се презастраховат още преди началото на двубоя и да разпространят специален призив срещу расизма. 

"Искаме да обърнем внимание на всеки един запалянко, който ще посети мача между АЕК и Левски, независимо от мястото, което ще заеме на стадиона. Стриктно е забранено внасянето на факли, бомбички и други опасни предмети."

"Предупреждаваме, че не трябва да се внасят расистки слогани, банери с политическо съдържание, както и не се допуска провокативно, обидно или друго подобно поведение, както и облекло на стадиона. Обръщаме внимание на феновете на двата отбора да подкрепят любимците си на терена и да забравят расизма и обидите", съобщиха от кипърския клуб.