Павел Колев ще отбележи своя 44-и рожден ден и първи като изпълнителен директор на Левски на работа и на практика няма да празнува.

„Изобщо не ми е празнично. С оглед на това, което се случи с нашия колега през седмицата, настроението е мрачно”, разказа Павел Колев пред “24 часа”.

Най-добър подарък за него е възможно най-скоро Цветан Вълчев от маркетинговия отдел на Левски, който бе пребит жестоко край “Герена” в сряда, да се възстанови и отново да е при близките и колегите си.

Малък спортен подарък може да направят на шефа си и футболистите на Левски. Днес “сините” приемат Локомотив Пловдив в мач от българското първенство. Срещата можете да проследите от 20.30 часа по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в GONG.BG.

Павел Колев е бивш журналист, след това стана заместник изпълнителен директор на БФС, преди да се превърне в една от главните движещи сили на “Герена” - където е хвърлен пъпът му.

От клуба също поздравиха Павел Колев чрез специално съобщение на официалния сайт с пожелания за "здраве, семейно щастие, нови професионални върхове и бъдещи щастливи мигове с любимия клуб".

Павел Колев е роден през 1975 г. в София. Завършва НГДЕК „Константин-Кирил Философ" и СУ „Свети Климент Охридски", специалност „Психология". 13 г. работи като спортен журналист във в. „24 часа", а от 2009 г. става говорител на БФС.

След успешното организиране на Евро 2015 за юноши до 17 г. в България, за което получихме похвали от УЕФА и всички страни финалисти, Павел Колев е назначен за заместник изпълнителен директор. Владее перфектно няколко езика, а наскоро се дипломира с магистратура за управление на спорта в престижен университет в Швейцария. Притежава сертификат по футболен мениджмънт от УЕФА, също така е делегат на международни мачове на най-високо ниво.

През 2016 година бе одобрен именно за магистратурата по европейско управление на спорта (MESGO). Колев бе първият българин одобрен за програмата. Колев е един от 24-ма избрани по документи и издържан изпит.

MESGO е магистърска програма, която се провежда на всеки две години и за която кандидатстват повече от 200 кандидата.

Обикновено те са от топ-мениджмънта на различни спортни организации в цяла Европа. Програмата продължава две години и се провежда със съдействието на петте най-реномирани университета в Европа, Ню Йорк и Токио.