Защитникът на Левски Драган Михайлович заяви, че двубои подобни на този с Лудогорец са най-лесни, защото не е трудно да се мотивираш срещу такъв съперник. Той сподели пред клубната телевизия на „сините“ първите си впечатления в клуба.

Антон Узунов
16 снимки

- Драган, как се чувстваш в Левски? Какво е мнението ти за твоите съотборници, екипа и атмосферата в съблекалнята?

- Мога да кажа, че съм щастлив от посрещането, което получих в Левски. Съотборниците ми са много добри, целият екип също. Затова мога да кажа, че се чувствам много добре и съм щастлив тук.

- Наред ли е всичко при теб след контузията, която получи преди мача с Ботев Пловдив?

- Да, имах лека контузия. Нищо сериозно. Имах нужда от седем до десет дни за възстановяване. Сега съм добре и тренирам наравно с моите съотборници.

- Сега може би по-труден въпрос, но какво те впечатлява най-много, когато дойде в клуба?

- Мисля, че инфраструктурата е добра. Може би фитнесът ме впечатли най-много от нещата тук, защото съм виждал много съоръжения в Европа, но този тук наистина ме впечатли много.

- Знаеше ли нещо за тима, феновете, българския футбол и града преди да дойдеш тук?

- Да, разбира се. Чел съм много за Левски. Знам за някои от футболистите, които са играли тук. Познавам Давиде Мариани, с когото сме били заедно в Лугано. С него си говорихме много за Левски. Разбира се, знам и много за историята на Левски. Колко голям клуб е и какви постижения стоят зад всички тези години. Това беше една от големите причини да дойда тук – заради историята на клуба. Знам също, че феновете са страхотни.

- Кажи ни малко повече за теб и футболната ти кариера, както и какви са първите ти спомени от футболния терен?

- Започнах да играя още на шест години в един малък клуб в Швейцария. След това заиграх в Белинцона, като на 15 години направих дебюта си в професионалния футбол. След това отидох в Парма, от където се завърнах отново в Първа дивизия на Швейцария. От там отидох в Лугано, с които играх в Лига Европа. После дойде периодът ми в АПОЕЛ, за да се озова накрая в Левски.

- Кой клуб подкрепяше като дете и подкрепяш ли го още?

- Като дете бях привърженик на Милан, защото клубът бе близо до моя дом в Швейцария. Разбира се подкрепях и белградския Цървена звезда. Това са двата клуба, зад които стоя, но мога да кажа, че наистина Милан ми е любим.

- Имаш ли футболен идол?

- Не. Честно казано нямам. Израснах, гледайки Драган Стойкович, защото носеше моето име и произходът ми е от Югославия. Той е един от любимите ми играчи, но идол – не. Не бих казал, че имам такъв.

- Има ли отбор, за когото мечтаеш да играеш?

- Със сигурност Милан. Би било трудно, но това е отборът.

- Как се чувстваш с всички тези ограничения около пандемията и липсват ли феновете?

- Да, разбира се. Най-красивата страна на футбола – това са феновете. Да излезеш на терена и да почувстваш тази енергия на привържениците и на пълните стадиони, наистина ми липсва. Когато не почувстваш тази атмосфера – играта просто не е същата. Затова се надявам, че скоро феновете ще могат да се завърнат по стадионите, тъй като футболът без тях е нищо.

- В тази ситуация как се мотивираш преди мачовете, когато адреналинът от пълните стадиони на този етап липсва?

- Да, за много играчи това може да е проблем. Но за мен е различно. Аз просто обичам да играя футбол. Когато играя с приятели искам да спечеля, когато съм пред пълни трибуни – желая същото. За мен мотивацията не се е променила много. Това съм аз – искам да печеля през цялото време. Състезателен характер съм, а и такава е моята работа. Когато съм на терена, искам да спечеля, независимо дали трибуните са пълни или не.

- Предстоят трудни мачове. В неделя Левски посреща Лудогорец, следващият уикенд идва и двубой с ЦСКА. Какви са твоите очаквания?

- От моята гледна точка, това са най-лесните мачове, защото е много по-лесно да се подготвиш и мотивираш за съперник като Лудогорец. За всички в отбора това е мач, който искаме да спечелим и да покажем, че сме по-добри и че можем да се съревноваваме с най-добрите в първенството. За нас е много важно да имаме подобни предизвикателства в този момент, да се докажем и да проверим до къде сме стигнали в развитието си. Смятам, че от януари насам подобрихме много неща, въпреки всички проблеми с липсващи играчи. Някои момчета отсъстваха и заради COVID-19, което ни остави за известно време без пълния ни състав, но сега е моментът да видим къде се намираме и с кои отбори можем да се мерим.

- Спомена, че ти липсват феновете, но накрая би ли искал да им кажеш нещо?

- Искам да кажа още веднъж, че липсват и аз като нов играч искам да ги видя на живо, след всички видеа, които съм гледал в Youtube и всички разговори, които съм провел с част от тях. Виждал съм на клипове в миналото пълните стадион с много хора и сега тази енергия ми липсва. Мога да изпратя съобщение до феновете, че е дам всичко от себе си за таз фланелка, докато съм в клуба се надявам, че за част от оставащите мачове те отново ще са по трибуните.