Втори преглед ще реши дали голмайсторът на Левски и българското първенство през изминалия сезон Станислав Костов ще се подложи на операция. Смяташе се, че той ще остане в Мюнхен и директно ще претърпи интервенция заради леко разкъсване на сухожилието на адуктора, съобщава вестник "24 часа".

Впоследствие беше решено нападателят да се прибере в България и да води индивидуална подготовка на "Герена", да бъде направено ново изследване и чак след това да се реши окончателно дали ситуацията изисква задължителна оперативна намеса, или проблемът може да бъде отстранен и медикаментозно, и с повече почивка.

Костов бе изпратен от ръководството на Левски в клиниката на дългогодишния лекар на Мюнхен 1860 Ерих Рембек. От изследванията стана ясно, че травмата в адуктора е по-сериозна от предполаганото. Благоевградчанинът бе измъчван от различни проблеми през последните месеци.

Той доигра първенството с често поставяне на обезболяващи инжекции, като пропускаше тренировки поради сериозни болки в коляното, но се налагаше да играе в официални мачове въпреки контузията. Още болките в коляното му не бяха отшумели, когато Костов получи контузия на адукторите по време на лагер на националния отбор.

Нападателят бе възстановен и проведе голяма част от лятната подготовка на Левски. Травмата обаче се възобнови след началото на сезона и Костов отново излезе от строя и плановете на Петър Хубчев. Нападателят не е играл от злощастния реванш с АЕК Ларнака в Лига Европа на 1 август. След евентуална операция Костов би се възстановявал около месец.