Отборите на Левски и ЦСКА излизат в дербито от 21-ия кръг на efbet Лига. „Сини” и „червени” си дават среща на националния стадион „Васил Левски” в 14,45 часа.

Напечения сблъсък може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще може да проследите развитието на мача минута по минута, както и да намерите видео от всеки гол и всяка спорна и интересна ситуация от срещата.

Рефер на мача е Георги Кабаков, а негови помощници ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков.


Още по темата:

Халф на Левски излиза със счупен пръст в дербито

Занев: Мачът ще се реши от грешки

Какво сподели Крушчич преди мача?

Миятович за мача: Това дерби датира от комунизма


Това ще бъде мач номер 150 за Левски и ЦСКА в шампионата. Тимът от „Герена” има лека преднина в съперничеството в елита, като „сините” са записали 55 победи – една повече от вечния си противник, а равенствата са 41.

Отборът на старши треньора Петър Хубчев влиза в двубоя с куп проблеми извън терена. В последните дни бъдещето на клуба от „Георги Аспарухов” бе поставено на карта, след като финансирането на „сините” бе спряно, а собственикът Васил Божков бе арестуван.

Очаква се като титуляр за символичните домакини да започна новата придобивка и перла в селекцията Стейн Спиерингс, който дойде от Холандия. Най-вероятно атаката на Левски ще бъде водена от Станислав Иванов, въпреки че през седмицата се заговори, че нападателят има здравословни проблеми. На трибуните на стадион „Васил Левски” се очакват мениджъри, които да следят изявите именно на Иванов.

Наставникът на „червените” Милош Крушчич, за когото мнозина вярват, че този мач може да реши бъдещето му на „Българска армия”, не може да разчита на централния си бранител Раул Албентоса, който е с травма. Тиаго също ще остане извън сметките заради здравословни проблеми.

Сериозната дилема пред сръбския специалист е дали той да гласува доверие на дошлия от Ювентус Стефано Белтраме или да започне с Малинов, който има опит в дербито срещу Левски.

Снимки от последния сблъсък между "сини" и "червени":

Lap.bg
37 снимки


ЛЕВСКИ – ЦСКА 0:0

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Георги Кабаков


Левски (вероятен състав): Миятович, Горанов, Рейш, Ейолфсон, Миланов, Тиам, Славчев, Паулиньо, Спиерингс, Ст. Иванов, Ст. Костов

Старши треньор: Петър Хубчев

ЦСКА (вероятен състав): Бусато, Турицов, Гълъбов, Занев, Мазику, Бикел, Антов, Отабор, Белтраме, Евандро, Али Соу

Старши треньор: Милош Крушчич