Левски продаде 2 700 членски карти за първите 17 часа от кампанията, стартирала в сряда вечерта в 19:14, което прави средно по около 158 карти на час, сочи сайтът за "преброяване на левскарите". Една от тези карти е от "диамантена" и се продава за 10 000 лева, а нейният поръчител Петър Петров се похвали за това във "Фейсбук".

Ако продажбата на карти може да бъде изравнена със "сребърния клас", то клубът би трябвало да бъде на печалба с около 200 хиляди лева за по-малко от едно денонощие. Още по време на пресконференцията вчера изпълнителният директор Павел Колев каза, че картите са валидни до 31 декември 2021, а от следващото лято ще започне кампания по подновяването им.

Lap.bg
16 снимки

Както самият той обясни, голяма част от западноевропейските футболни клубове смятат и членските карти при формирането на сезонните си бюджети. "Сините" фенове се мобилизираха масово за втори път през тази година, като в първия случай събраха доста над 2 милиона лева само от дарения.

Популярни фенове и страници във Фейсбук призовават и сега за масово закупуване на карти, а вчера мажоритарният собственик Наско Сираков нарече инициативата "преброяване на левскарите" в България и по целия свят.

Някои фейсбук страници дори направиха игра с възнаграждение членска карта при споделяне на публикацията с реклама на кампанията. "100 години "Левски" София - вековни поздрави от цял свят" дарява семейна/златна карта на стойност 200 лева: "Левскари, помогнете ни да помогнем заедно на Левски в популяризирането на кампанията за членските карти, като заедно с това може да спечелите и една Златна/Семейна карта на стойност 200лв., дарена от нашата страница. Тези от вас, които вече са закупили или възнамеряват сами да си закупят карта, не е срамно също да се включат.

Напротив, ще бъдете от съществена помощ. Ако спечелите, ще подарите картата на друг ваш познат левскар или на такъв в нужда. Единствената цел и амбиция е кампанията да получи максимално широк отзвук. С вашето споделяне, което не ви коства усилия, може да мотивирате още един левскар да се включи и да закупи своята членска карта в Левски".

Всеки може да стане член на 106-годишния столичен гранд с покупка на карта на адрес: https://membership.levski.bg/. Картите ще бъдат налични в клубния магазин от събота, а поръчките за момента са само онлайн.

Категории на картите:

* масови

- БРОНЗОВА - 19.14 лева - Съдържа артикули и 10 процента отстъпка на билети, абонаментни карти и музей;

- СРЕБЪРНА - 72 лева - Съдържа артикули, 15 процента намаление на билети и карти, 5 процента в магазина и кетъргинга на стадиона и 25 процента в музея;

- ЗЛАТНА - 200 лева - артикули, 25 процента за билети, 20 за карти, 10 за магазин, 50 за музей и 10 за кетъринг;

- СЕМЕЙНА - 200 лева - артикули, 1 безплатен билет за домакинство на полусезон и 1 безплатно посещение на музея

* луксозни

- ПЛАТИНЕНА - 1914 лева - Съдържа артикули, достъп до ВИП ложата, 20 процента във фен магазина, безплатен достъп до музея, безплатен кетъринг, аниматор за деца по време на мач и всичко от "златния пакет";

- ДИАМАНТЕНА - 10,000 лева - Съдържа безплатен достъп до президентската ложа за целия сезон, вечеря с ръководството на клуба, участие в една тренировка, 30 процента във фен магазина, достъп до съблекалнята по веднъж на полусезон, персонална беседа в музея с председателя на "Сини сърца" Илия Христов и всичко от "платинения пакет".