Президенът на Славия - Венци Стефанов, коментира пред Gong.bg думите на наставника на Левски Георги Тодоров. Треньорът заяви на днешната си пресконференция, че Стефанов атакува "сините", но политиката, която налага в Славия, е правилна.

"Вижте, ние не сме измислили топлата вода. Ако не даваме шанс на младите български момчета как ще се развият? Само по този начин може след време да имаме футболисти като тези, които постигнаха големи успехи с националния отбор", заяви шефът на "белите".

Lap.bg
11 снимки

"Няма начин Левски да има успехи на момента, ако залага само на млади български футболисти. Първо трябва да ги намери и да работи с тях 2-3 години. След това евентуално ще бере плодовете на своя труд. В отбора е нужно да има и няколко опитни играчи. Георги Тодоров е стара лисица и знае какво да направи.

Работил е и със стари, и млади състезатели. Левски е постигал най-големите си успехи, когато основното ядро на отбора е било от българи и момчета от школата. Така беше, когато играха в групите на Шампионската лига. Имаха само няколко чужденци, но качествени. Не както сега - залагат на Нашименто, който се оказа фалшименто.

Ако дадат шанс на техните си момчета, след време ще им се отблагодарят. Пуснеш ли го един юноша да играе, самочувствието и желанието му се повишават, и той е готов на всичко в името на клуба. Няма да споменавам имена, но има няколко момчета в Левски, които са лимитирани играчи, но се представят на добро ниво. Все пак не всеки футболист има шанса да играе в Левски", завърши Стефанов.