Стайн Спийрингс е на крачка от Левски, пишат холандските медии. Халфът е пропуснал последната тренировка на отбора на лагера в Португалия и към момента изглежда почти сигурно, че "сините" ще се сдобият с правата на холандския футболист в близките часове срещу 500 хиляди евро.

Той ще пропусне тренировката на РКС Валвайк в понеделник и според генералния директор на отбора Франк ван Мосевелд, до неговото напускане остава да бъде оформен дребен детайл. РКС иска половин милион за правата на 23-годишния халф, чийто договор изтича в края на сезона.

В последните няколко месеца РКС опита да сключи нов договор със Спийрингс, но той отказа да го направи. Преговорите бяха неуспешни дълго време, а интересът от страна на Левски датира от дните около Коледа.
Според официалния сайт на РКС, Спийрингс пропусна тренировката в Португалия заради проблеми в гърба. Халфът очевидно смята, че един от заинтересованите от него клубове е много близо до споразумение с РКС, а самият отбор не искаше да се разделя с него заради течащата битка за спасение в елитната дивизия, съобщава местната онлайн медия bd.nl.