Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, сподели след победата над Черно море с 2:1, дошла с два гола на Рикардиньо, че никой няма да се разсърди, ако бразилецът вкарва по толкова всеки мач и „синият“ тим зависи от него. Топузаков заяви, че в мача с „моряците“ са преобладавали отборният дух, агресията и себераздаването. Не на последно място, бившият защитник бе попитан и за съдийските отсъждания. Временният наставник каза по този въпрос, че има кой да оценява арбитрите.

„Себераздаването и отборният дух преобладваха. Това беше най-важното за така ценната победа. Задължителна, такава каквато гонихме днес. Малко скова движенията и в защита, и в атака. Доста положения пред нашата врата, което е нетипично. Беше важно да вземем трите точки. Знаем какво ни предстои до края – нищо не се знае. Едва ли след 10 дни някой ще помни този мач и играта“.

„Няма как да подценим предстоящите два мача – те са супердербита на България. Мотивацията ще бъде на пределно високо ниво. Щом са изпълнили едната цел, значи имаме друга. Ако можем да се качим място по-нагоре, би било добре. Тогава можем да си говорим за края на сезона по начин, по който бихме искали“.

startphoto.bg
82 снимки

„Да не се връщам назад за предходния мач. Знаем нашите проблеми. Може би пак ще се повторя – тежестта на плещите на играчите бе огромна. Имахме спортен шанс и късмет, не го отричам. Знаем си нивото и качествата. Трябва да изковаваме такива победи, особено в първата шестица, където няма слаби отбори. Всички са с изравнени сили“.

„Всички се радваме за прогреса на Рикардиньо, не само за головете, а и играта в защита. Покрива голям периметър. Рдваме се. Никой няма да се разсърди, ако зависим от Рикардиньо и той вкарва по 2 гола. Когато имаш голов нюх и излизаш на позиции, е важно да ги реализираш, щом си нападател на Левски“.

„Опитвам се да съм толерантен към съдиите. Има кой да оценява съдиите в нашите мачове. Ръководството има пълното право да взима решения, за които мисли, че са най-добрите. Аз съм длъжен да не отказвам на Левски, когато има нужда от мен. Важно беше да не се допуска срив след Станимир Стоилов. Имах ежеднева работа с него, докато бях във втория отбор. Получи се някакъв преход. Важно е клубът да има финансова стабилност, това ще стане с добри игри и Европа“.

„Нямам начертано нищо за след края на сезона. Концентрирам съм към моментната си работа. Когато свърши сезонът, ще преценим какво, как и къде“.