Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, застана пред медиите след победата с 3:0 над Локомотив Пловдив. Наставникът сподели, че „сините“ са надделяли над „смърфовете“ с желание и амбиция. Той определи постъпката на Ивелин Попов като емоционален изблик.

„От първата минута показахме страхотно желание, висока преса, амбиция, мотивация. Доказахме, че ще гоним победа и знаехме как да я постигнем. Буквално в първата минута, ако визираме пробива на Уелтън, можеше да водим в резултата. Вкарахме три гола, но с работа и тренировки – няма друга рецепта“.

„Не искам да се връщам на мача отпреди 2 седмици – тогава Локомотив ни излъга. Ние изпуснахме доста положения, но това е минал мач. Важна е сега победата за нас, беше и подплатена с добра и офанзивна игра“.

„Сметки да правим – споделих мнение, че всеки един отбор ще губи точки. И вчера видяхте – всеки губи точки. Каквото заслужим като игра и резултати, това ще е. Разчитаме на нашите сили. Споделил съм мнение, без значение кой футболист, то той трябва да е готов. Днес имахме хора, които не бяха играли от доста време, излезли от ритъм. Те се представиха на ниво. Освен центрирания и статични положения, нямахме трудности. Дейвид Михалев е част от втория отбор. Знам му качествата. Исках да предпазя и Цунами от наказание. Доволен съм от хората, към които и „синята“ общност имаше съмнения“.

„Относно Ивелин – емоциите понякога взимат връх, футболистите правят грешки. Не е приятно да трупаме картони, но Ивелин осъзна грешката си и беше по-внимателен. В крайна сметка е хубаво, аз се радвам, че отборът показва емоции. Постъпката не беше окей спряма привържениците на Локомотив Пловдив“.

„Аз отговорих няколко пъти, че Левски ме е създал. Дължа всичко на Левски. Нямаше как да откажа да поема отбора в трудния момент. Трябваше да се отзова на момента. Надявам се да постигнем целта си – Европа. Моето бъдеще не е толкова важно. Важно е представянето на отбора и постигането на целта. Не е важно дали ще съм аз. След края на сезона ще преценим как да се процедира“.