Наставникът на Левски Георги Тодоров отличи играта на своите футболисти, както и характера след хикса с Арда 1:1. Тодоров призна, че изважда много позитиви от срещата, играна в Кърджали и се е зарадвал от реакцията на играчите си с оглед тежката обстановка в клуба.

„Доволен съм от спечелената точка, колкото и така да звучи. С оглед развоя на мача, както започнахме неуверени, а така беше и началото на второто полувреме. Чувстваше се това в отбора и съм доволен, че проявихме характер с десет човека. Много е сложна ситуацията при нас, а ако беше Робърта вкарал, щяхме да бием. Трудът им заслужи позитивен резултат”, каза Тодоров.

64 снимки

„Казах им на почивката, че не искам да виждам неуверени хора. Няма причина да бъдат неуверени. Аз не им създавам натиск да са притеснени и сега е времето да покажат най-доброто и да се наложат, но в крайна сметка трябват и резултати. В тази ситуация успяхме да издържим и физически, след като четирима от нашите през седмицата бяха с младежкия национален отбор. Влагат се на тренировките, но трябва да си променят психологията и да са уверени. Няма причина да не са уверени. Ние си знаем състоянието, но трябва да търсим само позитивното. То минава и през резултати, защото нашата публика е малко особена. Когато няма резултати, самата обстановка в психологически план, така че в следващите мачове това трябва да се промени”, коментира треньорът на Левски.

„Много е важна една победа, защото първо ще има спокойствие сред тях, по-голямо самочувствие и ще ни даде възможност да надградим над отбора. Десният ни бек няма да играе, а това е проблем. Ще видим какво ще правим”, говори още Тодоров.

„Ние във всички случаи трябва да вземем нови лица, тъй като бройка не ни стигат хората, особено в защита. Трябва много да променим и да имаме вариативност, тъй като сега нямам никаква. Тома беше контузен, а четирима човека не могат да изкарат всички мачове. Не искаме да правим грешки, тъй като не трябва да затлачваме отбора с бройка, а да търсим такива, които могат да направят трансфери”.

„Още е рано да говорим за Божинов, Цонев и Курдов. Не подценявам нито един отбор”, завърши Георги Тодоров.