Английският Борнемут обмисля да изпрати закъсняла оферта за централния защитник на Левски Холмар Ейолфсон.

„Черешките“ имат спешна нужда от подсилване в отбранителната си линия, след като влизат в здрава битка за оцеляването си във Висшата лига. До момента възпитаниците на Еди Хау имат 37 допуснати попадения в 24 мача през този сезон и заемат 18-ата позиция във временното класиране на две точки от спасителната зона.

Един от футболистите към, които са се насочили Борнемут е именно централният бранител на Левски Холмар Ейолфсон, съобщава 90min.com. Английският клуб желае да привлече исландския национал до края на януари.

 

29-годишният бранител взе участие в 16 срещи за „сините“ през този сезон във всички турнири и постепенно навлиза във форма след тежката контузия, която претърпя в края на 2018 година.

Той попадна в плановете на Исландия за решителния бараж с Румъния на 26 март. Преди няколко дни „викингите“ изиграха две контроли в САЩ срещу Канада и Ел Салвадор. Срещу „кленовите листа“ Ейолфсон донесе и победата с 1:0.

Според медията Борнемут се е спрял на бранителят на Левски заради престоя му преди години в Уест Хем и Челтнъм Таун.

„Черешките“ тепърва ще отправят оферта на „сините“ за бранителя. Договорът на исландския национал изтича след 18 месеца и англичаните ще трябва да платят сериозна сума за правата му.