Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори след победата с 4:0 над Гълф Юнайтед в последната контрола на отбора в Дубай. Мъри каза и защо са отхвърлени оферти за Хосе Кордоба и Андриан Краев, които са били на стойност близо 6 млн. лева. С евентуални продажби на двамата клубът е могъл да си осигури фонд "работна заплата" за цялата година. 

"Общо взето стана ползотворна контрола, с оглед, че направихме промени в програмата.  Имахме затруднения в завършването на атаки, но като игра, желание и резултатност е положително. Трябва да сме по-точни и директни в завършването на атаките. Последните решения и точността на завършващия удар са ни ахилесова пета", започна Стоилов. 

"Дубайският отбор беше на добро ниво - виждам африкански и английски играчи, които искат да намерят място във Висшата има лига. Доволен съм от отбора, сериозността в отбора беше налице. Направих така, че всички 14-15 основни играчи да имат по 60 минути на мач. Държахме и Краев, който ще е наказан на старта, и всички играчи да имат игрови минути. Позицията на дефанзивен полузащитник и централен защитник не се различава особено, ако имаш мисловна дейност. Като работа и желание, съм доволен от новите, остава по-бързо да влизат в изискванията на Левски. Днес Рикардиньо вкара, но бе отменен несправедливо голът му. Асен се старае, а Кристиан стартира добре, но не искаме да рискуваме след леката му травма. Очаквах ги тези травми при него, отдавна не беше играл". 

"Общо взето това, което първо търсехме за лагер - добри терени, храна и атмосферни условия, имахме, нямаме от какво да се оплакваме. Отборът тънеше в лукс за работа. Хотелът беше нормален. Като условия, нямаме никакви забалежки и като работа нямам забележки, само контузията на Петрис малко ни затрудни. Но всички футболисти имаха желание и старание. Сега остава да се върнем и да влезем по най-добрия начин в първенството. Защото колкото и добре да си се справил, ако не играеш добре в първенството, този лагер малко се обезмисля", продължи той. 

“Тема, която от дълги години я коментирам. Исках още миналата година да седнем и да направим промяна в стартирането на първенството, в една дискусия да видим положителните и отрицателните страни, никой нямаше огромно желание. Сега изведнъж се сещаме, когато ще играем в гадна обстановка след хубаво време на добри лагери. Може би трябваше първия кръг да ни позволят да играем на нашия стадион, заради отоплението. Качеството и и нивото на футбола падат много - нито за игра, нито за фенове, нито за журналистите - като ескимоси ще бъдем. За мен първенството започва след 10 април". 

"Ако се появи нещо в нашите възможности, но в нашите възможности трудно се появява нещо, което да е на нивото на Левски. Не може да се договорим по отношение на финансите", сподели Мъри по повод входящи трансфери в Левски. 

"Офертите за Кордоба и Краев са показател колко се промени Левски за една година. Всички заедно успяхме Левски да си осигури работна заплата и отгоре точно с 2 трансфера, което е добър атестат. Взе се решение да не се продават играчите, с надеждата с тях да се гради бъдещето на отбора. Ако тръгнем да подаваме най-добрите си играчи, няма да можем да надграждаме. Мисля, че част от тези играчи цената им ще стане по-добра. Играчи от 0 лева от Втора лига стигнаха до към общо 6 милиона продажна цена", коментира още специалистът. 

"Футболните хора трябва да седнем на една маса, журналисти и медии също. Заедно трябва да начертаем план с всички добри неща, които трябва да се случат. Нашата държава е абдикирала от футбола през последните години. Ние нямаме желание и да я притискаме, защото искаме да сме близки с властимащите. При нас обикновено всеки да не разсърди някого и си караме ден да мине, друг да дойде. Престъпление спрямо футбола е да стартираме на 11 февруари. Терените са еднакво лоши и за двата отбора. С една победа или загуба няма да вдигнем футбола". 

"За Левски всеки ден беше финал. Левски надгради като игра, като качество, като представяне на терена. Клубът вече има стъпало и визия, сега остава да върнем резултатите. Мисля, че качеството ще е през април месец. Дотогава не знам какво ще направи моя отбор. Ще играем на пързалки или блата. Коментираме качеството на футбола след 10 април. Левски ще се опита да спечели мачовете. Очаквам голямо желание от футболистите. За Левски се играе с душа и сърце. Резултатът ще дойде. Нямам проблеми с определянето на титулярния състав. Ако оздравят контузените, ще изглеждаме като отбор с конкуренция. Тогава ще изглеждаме отбор с класа", завърши Стоилов.