В отбора на Левски очакват с нетърпение мача-реванш от третия квалификационен кръг на трунира Лига на конференциите срещу малтийския Хамрун Спартанс на „Герена“ този четвъртък. В първата среща „сините“ измъкнаха трудна победа с 1:0 след гол на Филип Кръстев в последните секунди на мача.

Сега столичани са на крачка от достигането на плейофната фаза на турнира, а старши треньорът Станимир Стоилов е на път да донесе нова „Синя приказка“ на всички фенове на тима. В навечерието на важния мач Мъри говори по всички актуални теми около Левски.

„Левски не е фаворит, защото не е готов да играе на постоянно ниво в Европа. Нямахме представа как ще стартира отбора. От такъв млад и крехък състав като нашия, може да очакваме всякакъв вид лъкатушене“, започна Стоилов за BetNews.

Десислава Комарова
82 снимки

Треньорът на Левски винаги има какво да каже на привържениците, преди отговорен и очакван с голям интерес мач. Той обеща на хората, че ще видят желаещ отбор, който ще иска победата.

„Футболистите ще направят всичко възможно да се представят по най-добрия начин. Всичко друго са голи обещания. Във футбола или въобще в спорта, този който ти обещава резултати, обикновено лъже“, заяви Мъри.

Успехите, които клубът постигна стоплиха сърцата на хората. „Сините“ отново побеждават, играят добре, идването на стадиона не носи мъка за привържениците, а напротив голяма радост и удовлетворение. Кое обаче носи по-голямо удоволствие на Станимир Стоилов? Това, че върна Левски към победния и успешен път или това, че върна любовта в сърцата на хората?

Emona Tsoncheva / LAP.bg
78 снимки

„И двата отговора са верни и двете неща носят достатъчно удоволствие. Първо разбира се, че Левски се върна към победите! По-важното всъщност е, че на първо място отборът е в сърцата на хората. Затова в четвъртък ще се опитаме да играем по най-добрия начин и ще искаме да спечелим срещата“, сподели треньорът на „сините“.

Имам много приятели левскари, също така и цесекари, които редовно ме питат едно и също – Какво им прави Мъри на футболистите, за да играят така? Този въпрос е с повишена трудност, отговор може да даде един единствен човек. Точно него попитахме…

„Нямам някаква специална рецепта. Имам изисквания, имам правила и тренировки, които трябва да се спазват. Държа много и на тактическата дисциплина. Има нещо, което е задължително за играчите на Левски. То е да се играе с душа и сърце за клуба, от първата до последната минута“, беше лаконичен Стоилов.

Пред него има и един сериозен проблем, който му създава главоболия от началото на сезона. Състоянието на Ивелин Попов, който е чакан с нетърпение от феновете да се появи на терена. Кога това може да стане факт? „Отсъствието на Ивелин Попов създава затруднения най-вече, че липсва играч от неговата класа. Той може много да помогне на отбора. Засега не сме в състояние да кажем краен срок за завръщането му. Мисля, че до една седмица ще има възможност да започне да се появява в игра“.

Антон Узунов
29 снимки

Станимир Стоилов отдавна е в легендарния списък на треньори били начело Левски. Той заведе отбора до историческото първо участие на български клуб в Шампионската лига. Мъри беше в основата на четвъртфинала за Купата на УЕФА през пролетта на същата 2006 година. Дълги години привържениците болезнено чакаха и се надяваха техният любимец да се завърне. Затова и сега измислиха песен по този повод. „Синята приказка“ вече е написана, тя беше изживяна, а сега е разказвана на по-младите от тези, които я преживяхме. Идва ли ред сега на втората глава от това приключение?

„Никога не съм мислил за така наречената „втора приказка“, както си я кръстиха много хора. Мисълта ми единствено е да спасим Левски да не фалира, както и спортно-технически и игрово. Това на този етап е най-важното нещо. Да си спасим клуба. Засега има стабилизиране в игровите действия, надявам се и финансово в най-скоро време да се решат проблемите“, обобщи желанието си Станимир Стоилов.