Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде пресконференция преди гостуването на Арда в двубой от 24-ия кръг в efbet Лига тази неделя, 19.03, от 14:30 часа.

„Илиян няма да може да вземе участие в мача. В средата на другата седмица ще бъде възстановен. Пропусна вече два мача, отпадна и от националния. Роналдо имаше положителен тест за КОВИД, отсъства от 3 тренировки. Днес вече е с отрицателен тест, ще участва в тренировката и се надяваме всичко да е наред за мача. Има кой да играе на позицията на Роналдо, не е страшно. Макар че за нашия отбор всеки отсъстващ футболист е огромна загуба. Тези играчи в атакуващ план при нас са много малко. Имаме по-голяма конкуренция в линията на защитата“.

„Мачът утре е отлична възможност за нашия отбор. Арда повиши изключително нивото си, играе комбинативен, атакуващ футбол. Прави впечатление с организацията си и начина на игра. За нас е отлична възможност да покажем какво можем на терена. Футболистите ще имат добър тест преди дългата пауза. Очаквам от футболистите да играят на максималните си възможности, да отговорим по най-добрия начин и най-важното е да наложим нашата воля и нашия стил на игра на терена. Няма къде да търсиш големи проблеми в играта на Арда. Искам моят отбор да играе на максимума от възможностите и да наложи волята си“.

„Ако има дузпа, ще видим според хората, които са на терена, ще решавам в последния момент кой да изпусне. Когато изпуснахме в миналия мач, не се оказа фатално, успяхме да компенсираме. Имало е мачове, в които са били фатални. Миналата година бяха бич. Опитваме да се подобряваме, но още не се получава по най-добрия начин. Левски загуби мачове на дузпи, които можеха да прехвърлят отбора в исторически план – да вземем трофей или да продължим в евротунирите. Важен компонент са“.

„Най-важно е отборът да затвърди победите и то срещу много силен противник. Не се вглеждам в класирането, защото Левски като не е на първото място не е чак толкова интересно. Ние сме доста далеч от челото. Важното е да трупаме победи. Трите точки се явяват винаги златни в тази сгъстена група от отбори. Добра игра с победа – така очаквам привържениците отново да са на стадиона. Трябва да стигнем до крайните си сили и възможности, за да спечелим в Кърджали. Иначе можем да имаме проблеми“.

start-photo.bg
11 снимки

„Футболистите всичко име е наред откъм условия и финансиране, така че трябва да мислят само за представянето си на терена. Техен ангажимент е Левски да побеждава. На футболистите о на отбора ангажимент е да радва хората, да държи ентусиазма. Всички други проблеми са решими“.

„В линията на защитата нашият отбор трябва всеки мач стабилно както в последните, защото качествата на играчите са изключително високи. От четиримата, трима са национали. Очаквам от тях да играят много по-добре, те могат. Въпреки че последните мачове завършваме почти без положение пред нашата врата. Има къде да се развиваме. Искам поредица от 30 мача да се справят добре, тогава ще съм доволен“.

„За офертите към играчите – не е непозната ситуация за всички нас. Като работа сме го вършили и преди. Имаме разговори с всеки играч. Обясняваме му каква точно е истината. Клубът прави нужното, за да може под някаква минимална форма да задоволим интересите на играчите. Най-доброто нещо в този отбор е, че той е изключително млад. Играчите имат голям хоризонт пред себе си и е много по-лесно да разговаряш с тях, когато знаеш, че ако не направят трансфер днес няма да е фатално. Както беше с Георги Миланов. По-лесно е с младите играчи. Те имат и доста проблеми за чистене. Много често някои отиват в Европа недообучени и те се връщат бързо. Аз трябва да ги подготвя за предизвикателствата. Трябва да се развиват“.

„Петрис има позитивни прояви. Но той пропусна и предната подготовка. Има доста още къде да работи. Има компоненти, които трябва значително да подобри, за да стане от европейска класа. Но във всички мачове се старае изключително много, играе с нужната агресия и нужното желание. Досега той е изчистил много малка част от нещата. Сега всичко е наред, вече трябва да играе и на по-добро ниво. Ако тренира, продължи с обучението си, а не слуша ласкавите слова, а бръкнем в проблемите, за да ги изчистим, може да е един от добрите защитници в Европа“.

„Джавад е изключително млад. Нов клуб, нова обстановка, под голямо напрежение, под голям натиск са винаги играчите на Левски. Старае се много. Има нужното ниво и качества. Скоро време ще може да започва и титуляр. Там имаме сериозна конкуренция. Попадна в точния момент в точния отбор. Има време за адаптация, за да доразвие качествата си и ще получава шансове“, заяви Стоилов.