Наставникът на Левски Станимир Стоилов даде своето мнение за победата над Ботев пред медиите, като акцентира над представянето на „сините“ през първата част от срещата.

„Може би най-доброто първо полувреме, което сме изигравали. То беше еталон за Левски. Липсваше ни това да отбележим гол, но имаше агресия, желание. Най-важно беше как ще играят атакуващите ни футболисти в защита. Те се справиха добре и точно с това изненадахме Ботев. Трудни минути имахме в началото на втората част. Можехме все пак да вкараме още 1-2 гола и с това да приключим интригата още през първото полувреме, както се казва в стила „Левски“, започна Стоилов.

„Искаше ми се още през първото да си дадем спокойствие като вкараме няколко гола. След това щяхме да можем да контраатакуваме далеч по-спокойно. Днес играта ни в защита беше на добро ниво – това обаче дойде от факта, че полузащитниците и нападателите изиграха добър мач и помагаха много. На „Герена“ се забелязва една тенденция да задържаме добре топката“, продължи той.

89 снимки

„Да ви кажа честно, не смея да погледна класирането от доста време, с оглед на това какви бяха предишните ни резултати. Но днес се доближихме до стила, който приляга на Левски. Това е отборът на народа, не трябва да се плашим, а да защитаваме фланелката. „Георги Аспарухов“ е стадион на който привържениците идват с радост и ние не трябва да ги разочароваме, особено след последните тежки години. Привържениците заслужават да прекарат спокойно коледните празници“, заяви наставникът.

„За една седмица изиграхме три мача и видяхте, че без особено много размествания играчите показаха добро темпо. 80 минути бяха в много добър ритъм. Сега вече имаме спокойствие, че нямаме физически проблеми и правим смени в края на мачовете“.

„Честно казано винаги съм бил твърдо за това да се играе колкото се може повече, без излишни паузи, но виждайки времето, стадионите и условията в България няма как. Истината е, че след всяка пауза не знаеш накъде ще тръгне отборът. Надявам се да не сме запразнили след тази победа, защото ни чака тежък мач срещу Берое след 7 дни“, завърши наставникът на 26-кратните шампиони на България.