Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди мача с Берое. Двубоят в Стара Загора е в понеделник от 20:00 часа. Наставникът на "сините" призна, че е притеснен от двуседмичната пауза, в която не е могъл да разполага с много от играчите заради ангажиментите им към националните отбори. 
 
"Трудно мога да кажа в какво състояние е отборът. Имахме голям брой отсъстващи играчи, които бяха с националните си отбори. След пауза винаги съм под леко напрежение за това как ще стартираме. Не обичам тези паузи, защото 15 дни са голям период от време. Надявам се моите футболисти да осъзнават важността на мача. Това е най-важното нещо. 
 
Когато носиш екипа на Левски, си задължен да играеш на максимум. Не приемам извиненията за националния отбор. За Левски всеки път трябва да се играе на максимално ниво. Имахме добра пауза откъм емоционална гледна точка, което понякога е нож с две остриета. Победихме ЦСКА и е нормално футболистите да живеят с положителни емоции. Време е обаче да мислим за мача с Берое.
 
Не можем да гадаем за толкова кратък период как ще изглежда Берое. Николай Киров е доказал се треньор в българския шампионат. Под негово ръководство отборите играят атрактивен и атакващ футбол. Стара Загора е футболен град. Ако си по-добър, ще победиш. Няма какво друго да искаме освен добър противник, терен и публика. Повече ме притеснява представянето на моя отбор, защото две седмици почти нямахме възможност да бъдем заедно. 
 
Трябва да играем значително по-добре и да допускаме по-малко грешки. Особено при гостуъването в "Надежда" допуснахме твърде много грешки, което ни костваше загубата. Трябва да играем изключително организирано и дисциплинирано в защита. Ключът към победата е как се представя отборът в защита. Ако Левски не допуска елементарни грешки, в атака мисля, че можем да създадем проблеми на всеки отбор. Навсякъде имаме нужната подкрепа от нашите привърженици, няма нужда да говорим за домакинство или гостуване. Така ще бъде и в Стара Загора. Всичко зависи от представянето на нашите футболисти", заяви Мъри.
 
Стоилов коментира възстановяването на Ноа Сонко Сундберг и Билал бари, както и кога новото попълнение Шеху ще дебютира за Левски.
 
"Ноа е във фаза, в която хем си мислим, че е близо до отбора, хем е твърде далеч. Всичко зависи от болката, която той има в глезена. Прави двуразови тренировки. Въпрос на време е да се завърне в отбора. 
 
Шеху тренира достатъчно през паузата, набира постепенно и физическа, и игрова форма. Не можем да гадаем в какво състояние е, защото и двете контроли бяха със съперници под нашето ниво. Той трябва да се готви да се включи максимално отговорно и агресивно и да си заслужи оценките на терена.
 
За съжаление един от основните ни играчи - Билал Бари, изпадна от игра за дълъг период от време. Той ще се възстановява между 6 и 10 месеца. Съжаляваме, че не може да помогне на отбора в момента. Поддържаме всекидневна връзка с него. Подкрепяме го от разстояние. Не трябва да търсим оправдания. Беше изключително полезен с динамиката и настроението в отбора. Трябва да се оправяме и без него, най-вероятно до края на спортно-състезателната годината", обясни треньорът. 
 
Специалистът поясни и защо Левски е подписал нов договор с Жереми Петрис, както и кой ще води атаката в отсъствието на Билал Бари. 

"Доволни сме на този етап от Жереми и това, което показва. Има много неща, които трябва да подобри. Но с оглед на светкавитночо привличане, успя да се адаптира към нашия стил на игра. Той има решими проблеми, които ние треньорите трябва да решим. Всичко ще зависи от финансовите възможности, с които ще разполагаме. Имаме двама-трима играчи, които с присъствието си могат да комнпенсират позицията централен нападател. Ивелин, Марин и Илиян ще се стараят на този етап. След Нова година всичко ще зависи от финансите, които имаме", каза той. 
 

Мъри отново коментира наказанието от БФС домакинският мач с Ботев Пд да се играе без публика.

"Смятаме, че има несправддливо наказание, още повече, че мястото, където се намират играчите, е защитено. В крайна сметка пуснахме декларация, има хора, които да взимат решения. Нашата позиция е ясна - на мача с Ботев Пловдив при всичко положения ще има фенове на Левски. 

Трябва да се изчисти цялата истина. Имаме претенции, че нещата не са така, както са описани. Пейките са достатъчно защитени и не може да попадне нищо отзад, когато идва в гръб. Има неща, които да решават тези неща", заяви Стоилов.