Срещата между Бойко Борисов и феновете на Левски в Министерския съвет вече приключи. Поводът за този среща бе бъдещето на "синия" клуб и по-точно притеснението сред фенове, което се зароди в последните дни, след като собственикът на Левски Васил Божков заяви, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнеса с "Национална лотария".В GONG.BG проследихме на живо всичко най-интересно от срещата.

БГНЕС
25 снимки

От страна на „Националния клуб на привържениците на Левски“ на срещата присъстваха Степан Хиндлиян и членът на управителния съвет Димитър Костадинов. Тръст "Синя България" се представляваше от председателя Даниел Стрезов. „Ултрас Левски“ се представляваше от председателя Адриан Петров. Сдружение "Сини сърца" се представляваше от председателя Илия Христов.

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян заяви след срещата:

"Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък".

Примиерът Борисов отговори на Хиндилян:

"Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК Левски е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба".

В разговора участват също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който си навлече гнева на "сините" с интервю миналата седмица.


11:30 часа: Първите отзиви след срещата изляоха.

11:15 часа: Приемът в Министерския съвет се проточва вече над един час.

10:40 часа: Срещата продължава вече над 30 минути.

09:55 часа: Членовете на четирите организации на Левски, които участват в дискусията за бъдещето на "синия" клуб, влязоха в Министерския съвет. Те бяха посрещнати от примиера Бойко Борисов и спорнтният министър Красен Кралев.