Днес „сините“ проведоха любопитна среща в Сандански. При тима бе дългогодишният скаут на Аякс Патрик Бъсби. Той се срещна с изпълнителния директор Павел Колев, спортния директор Ивайло Петков и старши треньора Петър Хубчев.

„Дългогодишният скаут на Аякс Патрик Бъсби се срещна със спортно-техническото ръководство на „Левски“ на лагера в Сандански. Бъсби е един от доайените в дейността по идентифицирането на футболни таланти в Европа и по целия свят. Работил е за Аякс, Хамбургер, Грьонинген, както и за елитния английски Брайтън.

По време на срещата с изпълнителния директор Павел Колев, спортния директор Ивайло Петков, старши треньора Петър Хубчев и неговите помощници – Георги Донков и Левон Апкарян, Патрик Бъсби сподели основните принципи на скаутинга на базата на 25-годишния си опит, както и даде ценни съвети за това как Левски да подобри дейността си по набелязването на талантливи футболисти в България и по целия свят.

„От това, което видях, „Левски“ е организирал дейността си по изключително професионален начин и през този трансферен прозорец трансферите са направени, както се правят в европейските клубове“, коментира Бъсби след срещата.

Преди да отпътува, той изгледа и следобедната тренировка на „сините“ на изкуствения терен в Сандански“, написаха на клубния си сайт столичани.